avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune materiale si morale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune materiale si morale

Buna ziua,

Sunt victima unui accident de circulatie produs de un tramvai,in urma caruia am avut nevoie de interventie chirurgicala,150 zile ingrijiri medicale.
procesul ce va urma este de durata ,iar cheltuielile necesare au depasit cu mult posibilitatile mele.
Intr-un cuvant,as dori o intelegere cu asiguratorul,pentru obtinerea unor daune,credeti ca este oportuna,suma obtinuta ar fi cu mult mai mica decat in urma unui proces,care sunt sansele de reusita,din experienta dumneavostra.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: giuliola , utilizator 21:22, 21 Septembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara.
Conform actualului Cod civl,valabil pana la 1 oct.,daca considerati ca nu este indestulatoare suma decontata de catre asigurator,ve-ti putea solicita o completare a acesti sume direct de la cel care a savarsit fapta,in baza art.998 C.civ.
Marius Bote .
Da, este complicata problema.
Daca va judecati oricum aveti sanse sa obtineti daune mai mari.
Societatea de asigurare cam stie ce daune se acorda in general, dar...nici un proces nu seamana cu altul...
E posibil ca acest lucru sa nu il stie...
Poate aveti noroc si gasiti un avocat care sa va apere foarte bine si sa obtineti ceea ce meritati in realitate.
Este insa adevarat ca depinde foarte mult si de instanta, de felul in care percepe lucrurile, de faptul ca s-ar putea gandi sau nu, cum s-ar simti daca s-ar afla in situatia dvs...si ce daune ar fi corecte si justificate...
Daca nu riscati nici nu prea castigati...
@bote marius
De cerut se poate cere orice!Mai greu este sa si obtii, mai ales cand materia este legea speciala, conform careia se face si evaluarea maxima a daunei, acoperita in totalitate de asigurator(existand si o limita maxima a rapunderii).E drept ca in cazul in care valoarea daunei depaseste limita maxima de acoperire, diferenta poate fi pretinsa de la vinovat.
Ar fi interesant si instructiv,, ba chiar folositor, daca am putea lua cunostinta de un astfel de succes obtinut in instanta, cu caracter de jurisprudenta.
Multumesc.
In cazul meu,accidentul a fost produs din vina vatmanului(in urma expertizelor tehnice s-a constatat ca tramvaiul era in bune conditii)
Din cate am inteles,daunele acordate ar trebui suportate de asigurator,vatmanul fiind angajat al ratp,are obligatoriu o asigurare RCA
Acestea toate vor fi stabilite in urma unui proces care inca nu a inceput,dar,un reprezentant al societatii de asigurari m-a contactat cand eram in spital,in prima zi de la accident,banuiesc ca au si ei interes intr-o negociere directa,sperand sa reduca suma solicitata de mine si acordata de ei.

Alte discuții în legătură

Buna seara! am fost victima unui accident de circulatie. traversam ... elena_marin elena_marin Buna seara! Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam o strada cu sens unic, cu trei benzi, prin locul marcat, trecere de pietoni. Mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale: ce sa fac? ContSters126808 ContSters126808 Tatal meu a avut un accident de masina soldat cu vatamari corporale si masina distrusa (fiind o masina veche, Dacia Nova 1996, RCA-ul poate sa ne dea doar ... (vezi toată discuția)
Accident para24 para24 Am avut un accident din care a rezultat o victima,circulam regulamentar pe drum impreuna cu mama in masina cand deodata din dreapta a iesit o masina in calea ... (vezi toată discuția)