alexia22 a scris:
ca sa ma intelegeti mai bine,sunt divortata de aprox 2 ani,pana acum mi-a dat mai pe sarite ,mai in fiecare luna,400 ron,chiar si cand nu avea al 2 lea copil,anul acesta am avut cheltuieli mai mari cu fiica mea si i-am propus sa-mi dea 200 eur sau sa mergem in instanta sa hoatarasca instanta cat trebuie sa dea,iar el mi-a raspuns inapoi ca imi poate da doar 150,ca atat reprezinta 1/6 din veniturile lui,ca atunci cand am avutprima infatisare la tribunal sa-mi transmita prin avocat ca imi ofera 200 eur.mie nu mi se pare ca mi-ar oferi nimic mie,ci ii ofera fiicei lui care are acum aproape 13 ani si are destule nevoi si dorinte.in fine eu nu vreau o suma ci vreau partea care se cuvine de drept fiicei lui,pt ca roata se intoarce si o sa vina timpul lui cand o sa apeleze la ea.
se poate sa ma ajutati sa formulez cateva concluzii si sa-mi spuneti daca le pot atasa la dosar sau pot sa le prezint cumva judecatorului
si pt avlil un raspuns:am o rata pe inca 5 ani de 500 ron la un imprumut pe care l-am facut in timpul casatoriei pe care am acceptat sa-l preiau din mandrie,asa ca 800 ron ar acoperi doar o mica parte din ce cheltuieli am eu din urma acestei fapte savarsite fara a gandi putin mai mult .
Nu stiu in ce conditii ati acceptat sa preluati acel credit insa daca ati facut acest lucru "din mandrie" iar minora are de suferit, puteti sa solicitati, potrivit principiului imbogatirii fara just temei-de exemplu, obligarea fostului sot la daune-interese...
Exista solutii pentru repararea greselilor...incercati sa folositi/administrati in instanta si aceste aparari...apoi daca instanta nu va tine cont de ele/ori nu le va incuviinta, incercati sa obtineti pe cale separata, potrivit disp. art.998-999 c.civ., repararea "prejudiciului"...
Cu privire la "cuantumul" pensiei de intretinere, sfatul colegei AVLIL este pertinent....mai bine va intelegeti cu fostul sot si acceptati oferta acestuia ( ideal ar fi sa se mentioneze cuantumul pensiei oferite si in hotararea judecatoreasca) insa... daca nu veti reusi o intelegere pe cale amiabila, din inscrisurile depre care ne faceti vorbire, nu reiese faptul ca veti putea obtine, ceea ce va doriti...dar puteti incerca, este dreptul copilului si al dvs.
Prezentati fostului sot si ipoteza "recuperarii prejudiciului" suferit ca urmare a preluarii creditului de catre dvs. poate reusiti o solutionare a litigiului pe cale amiabila.