avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie intretinere minor 2011
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie intretinere minor 2011

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la problema mea.
am deschis proces pt majorare pensie intretinere impotriva fostului sot,care mai are acum un copil din a doua casatorie.s-ia luat singur adresa de la firma unde lucreaza ca sofer pe comunitate si veniturile sunt de 741 ron sal fix plus diurne ,sal mediu este de aprox 1200 eur lunar,fostul sot,prin avocatul lui a formulat concluzii finale pe care le-a depus la dosar spunand ca este de acord sa plateasca suma de 800 ron avand in vedre ca mai plateste si o asigurare de studii pt fiica noastra in valoare de 20 eur,dar cere sa nu se tina cont in totalitate de diurna pe care acesta o realizeaza deoarece aceasta este acordata pt mancare si cazare(de parca noi restul care nu avem diurne mancam pamant si dormim in copaci).intre timp a venit o alta adresa de la firma respectiva care este gresita,pe o luna nu are trecut nici un venit,veniturile sunt amestecate fata de prima,ma rog.
cum pot anunta instanta de aceasta a doua adeverinta care este gresita?
pot formula si eu concluzii ?cum le pot depune la dosar?
la venit mediu de 1200 eur ,avand in vedere ce mai are un copil,care este suma care se poate acorda de catre instanta?
in aceste concluzii formulate de avocatul lui mai spune ca si eu daca as contribui cu aceeasi suma(800 ron)atunci s-ar strange 1600 ron,adica peste venitul mediu,in conditiile in care copilul nostru are tot ce ii trebuie pt scoala si acasa,meditatii,dentist,etc..
multumesc anticipat.
la divort am stabilit de comun acord sa plateasca 200 eur,iar cand m-a intrebat instanta eu am spus de buna credinta ca ne-am inteles si s-a trecut 150 ron(probabil 25% dina sal minim),asa ca oricum ar fi voi avea castig de cauza,cat despre cheltuielile de judeacata nu vad nici o problema numai ca nu cred ca o sa fie cazul.
Razboiti-va daca doriti, eu v-am dat un sfat impaciuitor, sa acceptati oferta, dispar cheltuielile (in majoritatea cazurilor), deci nu depuneti concluzii scrise ci o intelegere comuna.
Dar dv. faceti cum doriti. Aveti si sanse sa pierdeti.
alexia22 a scris:

ca sa ma intelegeti mai bine,sunt divortata de aprox 2 ani,pana acum mi-a dat mai pe sarite ,mai in fiecare luna,400 ron,chiar si cand nu avea al 2 lea copil,anul acesta am avut cheltuieli mai mari cu fiica mea si i-am propus sa-mi dea 200 eur sau sa mergem in instanta sa hoatarasca instanta cat trebuie sa dea,iar el mi-a raspuns inapoi ca imi poate da doar 150,ca atat reprezinta 1/6 din veniturile lui,ca atunci cand am avutprima infatisare la tribunal sa-mi transmita prin avocat ca imi ofera 200 eur.mie nu mi se pare ca mi-ar oferi nimic mie,ci ii ofera fiicei lui care are acum aproape 13 ani si are destule nevoi si dorinte.in fine eu nu vreau o suma ci vreau partea care se cuvine de drept fiicei lui,pt ca roata se intoarce si o sa vina timpul lui cand o sa apeleze la ea.
se poate sa ma ajutati sa formulez cateva concluzii si sa-mi spuneti daca le pot atasa la dosar sau pot sa le prezint cumva judecatorului
si pt avlil un raspuns:am o rata pe inca 5 ani de 500 ron la un imprumut pe care l-am facut in timpul casatoriei pe care am acceptat sa-l preiau din mandrie,asa ca 800 ron ar acoperi doar o mica parte din ce cheltuieli am eu din urma acestei fapte savarsite fara a gandi putin mai mult .

Nu stiu in ce conditii ati acceptat sa preluati acel credit insa daca ati facut acest lucru "din mandrie" iar minora are de suferit, puteti sa solicitati, potrivit principiului imbogatirii fara just temei-de exemplu, obligarea fostului sot la daune-interese...

Exista solutii pentru repararea greselilor...incercati sa folositi/administrati in instanta si aceste aparari...apoi daca instanta nu va tine cont de ele/ori nu le va incuviinta, incercati sa obtineti pe cale separata, potrivit disp. art.998-999 c.civ., repararea "prejudiciului"...

Cu privire la "cuantumul" pensiei de intretinere, sfatul colegei AVLIL este pertinent....mai bine va intelegeti cu fostul sot si acceptati oferta acestuia ( ideal ar fi sa se mentioneze cuantumul pensiei oferite si in hotararea judecatoreasca) insa... daca nu veti reusi o intelegere pe cale amiabila, din inscrisurile depre care ne faceti vorbire, nu reiese faptul ca veti putea obtine, ceea ce va doriti...dar puteti incerca, este dreptul copilului si al dvs.

Prezentati fostului sot si ipoteza "recuperarii prejudiciului" suferit ca urmare a preluarii creditului de catre dvs. poate reusiti o solutionare a litigiului pe cale amiabila.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
va rog sa ma mai ajutati cu un sfat,pot sa mai angajez avocat in aceasta faza a procesului(adica dupa 2 infatisari?)
puteti sa angajati avocat oricand.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minori Delia1978 Delia1978 Sunt o mama cu 2 copii minori si sunt in proces pentru stabilirea pensiei de intretinere.Fostul meu sot locuieste acum in Belgia cu actuala sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa ma lamuriti si pe mine in privinta cuantumului pensiei de intretinere pt un copil minor , in conditiile in care fostul meu sot are un ... (vezi toată discuția)
Modificare pensie alimentara din procent in suma fixa. silver1101 silver1101 Odata cu divortul, care a avut loc in 2007, instanta a stabilit, pentru copilul meu, o pensie alimentara, in cota procentuala de 25% din venitul net al ... (vezi toată discuția)