avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

am fost pensionat in iulie 2010 pe caz de boala, cu gr ll invaliditate;am 60 ani si 5 ani in am lucrat in gr 2 de ramura(per 1979-1984), iar vechimea totala in munca era la data pensionarii de 32 ani; intrebarea mea este daca in 2011 mi se modifica valoarea pensiei; am depus la Casa de Pensii o cerere in acest sens de 2-3 luni si pana acum nu am primit nici un raspuns.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: popaliviu_60 , utilizator 14:49, 20 Septembrie 2011
revin si mentionez ca adeverinta cu grupa de ramura am depus-o anul asta odata cu cererea de recalculare; va rog sa-mi raspundeti daca am vreo speranta sau nu!
Daca adeverinta de grupa a fost primita,este normal sa aveti sperante.Daca se va emite decizie de recalculare cu luarea in consideratie a celor 5 ani de grupa a II-a,majorarea pensiei va fi incepand cu luna urmatoare fata de cea in care ati depus cererea.
multumesc domnule Carp! o sa mai insist la Casa de Pensii; sper sa fie rezolvata anul acesta cererea si sa-mi primesc drepturile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie danaoprea89 danaoprea89 Buna seara!Va rog sa ma ajutati intr-o problema, daca se poate! Soacra mea a lucrat 28 de ani intr-o intreprindere,din care 14 ani cu functia de primitor ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate simion_c2008 simion_c2008 buna ziua! tatal meu a fost pensionat anul acesta, pe caz de boala - gr ll; de-a lungul timpului a lucrat in industria chimica( grupa ll de munca), 5 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Despre pensie de invaliditate Geoc78 Geoc78 Buna ziua, Doresc sa intreb daca se iau in consideratie, anii de facultate (la zi) la calculul pensiei de invaliditate, sau doar la pensia de varsta? (vezi toată discuția)