buna ziua
care sunt operatiunile corecte ptr o societate care da comanda de termopane ptr clienti si le monteaza tot ea
eu am facut asa
371,4426 = 401 cu val termopanelor date la comanda-fact furnizor
371=378,4428 cu valoarea de adaos ptr montarea lor (15%)
411= 707,4427 cu valoarea facturata care este inclus si cei 15%
607,378,4428=371 desc gest conf formulei
as vrea sa stiu daca este corect ,
cum treb sa fac?
multumesc mult
Nu are de ce sa foloseasca contul 3028, deoarece aprovizioneaza exact ceea ce monteaza ulterior. Acest cont se foloseste cand sunt achizitionate materiale in vederea executarii termopanelor in unitate, adica atunci cand se realizeaza productie. In acest caz materialele intra in consum, in cont 6028.Veniturile se inregistreaza separat, vanzarea marfurilor in cont 707, iar montajul care reprezinta o prestare in cont 704.
Plase gratuite
niko 94
Firma de termopane vrea sa acorde clientilor plase antiinsecte gratuite.
Directorul vrea sa evidentieze aceasta in factura, le trecem odata cu + si apoi cu - ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.