avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul pãrintelui pentru ieșirea din țarã ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul pãrintelui pentru ieșirea din țarã a copilului sãu minor

Este cineva la curent daca in noul cod civil se chimba ceva in legatura cu hoatrerea definitiva si irevocabila (adica daca un minor sa incredintat mamei fara drept la vizita catre tata) daca mai e nevoie de semnatura lui la iesire din tara? Sau daca se schimba ceva in privinta hotarerii definitive si irevocabile? Cu stima.......
Cel mai recent răspuns: iulik800 , utilizator 16:46, 20 Septembrie 2011
Nu se schimba nimic. Insa tatal ar putea cere ulterior custodia comuna ori drept la vizite.
Ca poate sa atace hotarerea asta stiam,e bine ca nu se schimba in legatura cu semnatura din partea celuilat parinte pentru iesirea di Romania,pentru ca eu am facut deja declaratie la notar pentru iesirea din tara a minorului insotit de bunica si doream sa stiu acest lucru ca sa nu am surprize neplacute.O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare minor din tara broasca maria broasca maria ce acte imi trebuie sa pot trimite baiatul in vizita la tatal sau in italia cu o terta persoana? Baiatul are pasaport pt ca a fost si vara trecuta acolo dar ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi din tara? Mado81 Mado81 Se poate iesi cu minorul din tara daca mama, prin hotarare irevocabila si definitiva, are custodia minorului, iar tatal a renuntat la vizite? Ii trebuie ceva ... (vezi toată discuția)