iarna trecuta m-am mutat din apartament si am inchis repartitoarele de caldura ,nemailocuind nimeni in aprtament de fiecare data cand cei care le citesc nu au putut intra in casa si in consecinta au adaugat lunar cate o cota estimativa, in consecinta am platit lunar o anumita suma care in timp a ajuns la aproape 1500 lei,in vara acestui an am inchiriat apartamentul unei familii si as vrea sa stiu daca imi poate spune cineva cum as putea sa-mi recuperez suma platita in avans la caldura.Daca cineva are o solutie juridica sau ceva de acest gen va ror sa-mi comunicati...
In principiu, urmatoarele facturi se vor scadea din suma platita in avans de catre Dvs. Este totusi de preferat sa faceti o sesizare catre furnizor pentru prezentarea acestui fapt.
Daca aveti repartitoare sunteti obligat sa permiteti citirea lor,in caz contrar veti fi considerat fara repartitoare si veti plati putin mai mult decat un apartament similar cu repartitoare. Macar la finalul sezonului de incalzire trebuia sa permiteti accesul pentru citire.
Nu este tarziu nici acum sa va regularizati consumul, desi in principiu, sunt de acord cu @elenazan care a afirmat ca proprietarul este obligat sa asigure accesul in apartament, reprezentantilor asociatiei / firmei de repartitoare pentru lecturarea acestora (daca aveati repartitoare cu lecturare prin radio, nu se mai punea problema).
Insa, banuiesc ca, la plecarea din apartament ati notificat as. prop. de acest lucru, eventual firma de repartitoare despre faza cu plecarea si inchiderea robinetilor termostatici...
Pentru mine, este ciudata comportarea dvs. cand afirmati ca:
[in consecinta am platit lunar o anumita suma care in timp a ajuns la aproape 1500 lei]
Pai de ce ati platit c/val incalzirii daca nu ati beneficiat de aceasta? Nu era mai simplu ca la prima constatarea a "incarcarii" costurilor cu incalzirea sa sesizati as. prop. despre faptul ca dvs. ati inchis robinetii?
Acum eu vad rezolvarea in felul urmator: cerere la as. prop, combinata cu cererea la firma de repartitoare in vederea deplasarii la "locul faptei" si recalcularii costurilor pe baza indecsilor de consum memorati de repartitoarele de costuri.
Pe de alta parte, va sfatuiesc sa aveti mai mare grija de apartament, mai ales in conditiile inchirierii acestuia. Proprietarul este prin definitie singurul raspunzator despre tot si toate cate se intampla pe-acolo. Daca insa inchiriati legal proprietatea, in contractul de inchiriere puteti pune fel de fel de conditii in asa fel incat chiriasul sa simta raspunderea si anumite consecinte in legatura cu ce se intampla in apartamentul inchiriat.
Succes!
am anununtat administartora blocului ca ma mut,dar aceasta in fiecare luna mi-a bagat la intretinere suma pe care cei de la firma care citesc repartitoarele o puneau din oficiu,mentionez faptul ca in apartament nu a mai locuit nimeni eu locuind in alta parte si nu treceam decat f rar pe acolo si uite asa m-am trezit ca ma suna administratora ca sunt restantier...gresala mea afost ca nu am anuntat firma care citeste repartitoarele,eu de buna credinta am achitat integral tot ce aveam de plata la administratie spunandu-mi ca se va reglementa in iarna urmatoare... Intre timp am inchiriat apartamentul unui turc cu care nu ma prea inteleg(nu stie prea bine romaneste sau se face ca nu intelege) deci ,oare ce as putea face in situatia asta? Multumesc pentru sfaturi.
Daca era vointa din partea dvs. se putea rezolva,cu un simplu telefon sau mail la firma care citeste repartitoarele,va puteati citi singur consumul si-l transmiteati,in zilele acelea cand treceati totusi pe la apartament.
Datorie elsaco
piticut86
Buna ziua.Poate persoanele care au experienta ma lamuresc si pe mine daca se poate desigur.Cei de la elsaco au afisat un tabel cu datoriile care le avem noi ... (vezi toată discuția)