Va adresez rugamintea de a ma ajuta cu un sfat in legatura cu raspunderea materiala a Ministerului Public pentru greselile facute de procurori. Mai exact daca in cazul procesului penal, procurorul cauzeaza un prejudiciu uneia dintre parti, prin nerespectarea regulilor de procedura penala, se poate recupera acest prejudiciu?
Si daca da, acesta se solicita Ministerului Public? In baza Codului de Pr. civ. pe art. 998 si 999 se pot face asemenea cereri? Carei instante de judecata se pot adresa? Exista o procedura speciala?
Ma refer la recuperarea cheltuielilor cu avocatul in cadrul unei plangeri impotriva ordonantei procurorului respinsa ca inadmisibila, dupa ce raspunsul de infirmare al prim-procurorului vine doar la al doilea termen de judecata.
Va multumesc anticipat!
Da,sub aspectul raspunderii se poate spune ca ar exista ceva probleme...
Nici cale extraordinara de atac nu cred ca ar merge.
Ar fi recomandabil sa va ganditi la CEDO.
V-ati putea plange si ca nu ati avut drept la recurs impotriva unei hotarari judecatoresti nelegale...pt ca poate in recurs ati fi castigat...
M-as bucura sa castigati la CEDO.
Pentru procesul civil conteaza cum a motivat instanta.
Poate ca a motivat conform legii,poate ca nu...
Dar...fara hotararea ei...
Cum puteti sa credeti ca motivat conform legii?
Plangerea a fost respins ca inadmisibila. Oare Nu inteleg eu cuvantul inadmisibil?
Pai ce trebuia sa fac daca prim-procurorul nu raspunde la plangerea mea impotriva ordonantei procurorului de SUP? Am asteptat raspunsul in termenul legal si daca am vazut ca nu vine m-am adresat judecatoriei. Raspunsul vine cu infirmarea solutiei procurorului la al doilea termen de judecata. Care este vina mea in acest circ?
Putea sa motiveze judecatorul ca plangerea mea a ramas fara obiect, dar nu ca este inadmisibila.
Din ceea ce ziceti este prea greu de tras o concluzie clara.
Probabil ca a fost vorba de o inadmisibilitate...
Depinde foarte mult de modul in care a considerat instanta in raport de motivarea plangerii dvs.
Poate ca ati avut dreptate dar calea de atac a recursului impotriva hotararii pronuntate de prima instanta nu se mai poate judeca.
Grea situatia...
Daca s-a infirmat SUP-ul ...
Daca nu s-a raspuns in termenul legal si v-ati grabit...
Dupa parerea mea tot dreptate aveti...dar...nu va pot oferi decat o satisfactie echitabila...precum CEDO...
Cai de atac
Lauricaaa
Buna ziua,
Va contactez pentru o lamurire din partea dvs., deoarece as vrea sa depun o plangere la CEDO.
Rezumat: Am depus o plangere penala catre ... (vezi toată discuția)