Buna ziua, o parere va rog la urmatoarea situatie:
Intr-o zona colinara, in comuna C, am refacut, un vechi gard din lemn (stilpi si uluca impletita-n cablu) "plantînd" stilpi de fier si uluca noua (impletita-n cablu). Respectivul gard delimiteaza terenul proprietate (livada) de un drum/ulita. Vecinul de vizavi (de peste drum) a sesizat Primaria ca as fi intrat in drum (cu gardul meu).
Primaria constata asta:
[ link extern ] ,
prin adresa respectiva, Primaria, sune ca " ...ne-am deplasat la fata locului si am constatat ca cele sesizate sunt reale".
Ce fac ?
1) Trebuie sa contest cumva aceasta adresă?
Ma tem sa nu aibe consecinte juridice constatarea Primariei care a "constatat ca cele sesizate sunt reale"
2)
Cele sesizate/reclamate de vecinul NU sunt reale ! In anii '80 apoi in anii '90 exact acelasi vecin a reclamat ca bunicul respectiv tata a mutat gardul (cind a fost refacut). Si in '80 si in '90, vecinul (in putere pe-atunci) a darimat noul gard, a taiat circa 8-9 pruni din hotarul/terenul meu fapt pentru care, chemat in judecata (civil si penal) a platit daunele/stricaciunile.
Ei bine, acum, din nou aceeasi poveste, diferenta e ca batrin fiind, acum doar reclama (el si fiul lui) nu mai demoleaza gardul.
* Stiindu-i caracterul, am fotografiat si filmat vechiul si noul gard (etapa cu etapa a constructiei), in plus oamenii/muncitorii ce mi-au facut gardul sunt martori ca nu am intrat in drum...totusi
, Primaria, a constatat ce a vrut vecinul (nu mi s-a solicitat martori sau alte dovezi = fotografii, vechi procese, etc).
Singura chestie de care se poate lega Primaria, este ca, la o saptamina dupa ce am montat stilpii de fier, am facut intre stilpii de fier o bordura zidita de circa 20 cm înalţime si...pot spune ca-mi trebuia autorizatie pentru acest mic zid (bordura). Faza e ca anul trecut acest vecin a facut un gard de zid la care nici el nu are autorizatie (si eu pot spune ca a intrat in drum dar...nu m-a interesat pîna acum)
4 foto :
1) in stinga livada/terenul meu in dreapta gardul de zid si plasa al vecinului:
[ link extern ] /
2)
[ link extern ]
3)
[ link extern ] /
4)
bordura de zid:
[ link extern ] /
PS: Primaria nu are cadastru/proiect la aceasta drum/uliţă...ce referinte or fi avut cînd au constatat ca n-am pastrat aliniamentul si vechiu amplasament nu stiu ...