avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in caz de insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in caz de insolventa

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este preavizul pt. incetarea activitatii pt un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata in caz de insolventa (cate zile lucratoare) ? Este obligatoriu - cf. legii - un preaviz in astfel de conditii ? Si cand trebuie sa ia la cunostinta angajatul?
Va multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters220529 , utilizator 17:57, 20 Septembrie 2011
In caz de insolventa, preavizul este de 15 zile lucratoare ... legea nu prevede un anumit termen in care angajatul poate lua la cunostinta de intrarea in preaviz ... de regula, aceasta instiintare se face inainte de a incepe sa curga termenul de preaviz.
Va multumesc !
Contractele individuale de munca incheiate intre angajatorul aflat in insolventa si salariati pot fi denuntate de administratorul judiciar/lichidatorul dar numai cu respectarea termenului de preaviz. Durata preavizului este de 15 de zile lucratoare.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ContSters220529, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma ajuta cineva sa inteleg legea insolventei 85/2006 art86 al. 6 ? georgedr72 georgedr72 [i]\"(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, [u]in procedura [b]simplificata[/b][/u], ... (vezi toată discuția)
Preavizul in cazul concedierilor pt salariatii cu functie de conducere llumi llumi buna seara! am o intrebari si sper sa ma ajutati... firma la care lucrez a intrat anul trecut in insolventa...au mai ramas doar 3 angajati...printre care ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic dana-iulia dana-iulia Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: pe data de 18.02.2013 mi se termina concediul de crestere copil, iar firma la care am lucrat a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)