avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si CIM
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si CIM

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema: avem un angajat care are si CIM(norma intreaga) si PFA la firma la noi. Este adevarat ca in acest caz el poate beneficia de 50% reducere din contributiile PFA?Care este legea care reglementeaza acest fapt?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:29, 10 Septembrie 2008
in pfa se impoziteaza norma de venit cu 16%, si nu venitul realizat Ca PFA, is va plati: impozite, CAS, CASS, desi va lucra la angajator.Daca lucreaza in calitate de angajat, e ilegal sa-i se ceara PFA de catre angajator www.avocatnet.ro/content/for...
O recomandare nu este indicat ca o societate sa colaboreze concomitent cu o persoana pe de o parte ca angajat si pe de alta parte sa presteze servicii ca PFA, problema este de ordin fiscal, sunt toate sansele ca platile efectuate catre PFA fiscul sa nu le ia in considerare .
Ori intr-un mod CIM ori ca PFA, fiscal PFA - ul este mai avantajos pentru ambele parti, depinde cum se inteleg acestea, Fiscal reglementarile aferente sunt in codul fiscal si normele de aplicare .
anamarian a scris:

in pfa se impoziteaza norma de venit cu 16%, si nu venitul realizat

:oops: un nou cod fiscal? :closedtopic:


Poate ca a gandit ceva si a scris altceva.

Nu cunoaste subiectul.

:surrender:



Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
:offtopic:



anamarian a scris:

Data post: Luni, 11 August 2008, 17:18

Forum: Drept penal sau probleme serioase cu dreptul

Subiect: RE:
am facut o de oaie ,ma i-a politia?e posibil sa-mivina citatie ?ce pedeapsa?
e posibil sa mai vina politia dupa mine acasa ? s au sant in pericol daca mai fur?

Forum: Drept penal sau probleme serioase cu dreptul

Subiect: RE:
am facut o de oaie ,ma i-a politia?e posibil sa-mivina citatie ?ce pedeapsa?
nu au trecut decat 3 zile ,nu mai fur in viata mea si baiatul invata bine ,a terminat clasa 5 cu 9 36,eu am licenta luata nu stiu ce ma apucat am mai vrut sa economisesc din bani,am zis ca nu e mare lucru pentru un magazin 2 lei acolo ,de la oameni nu fur chiar dau de pomana







No coment !:oops:
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - ce implica un contract de colaborare? Ade13 Ade13 Sunt traducator autorizat de Ministerul de Justitie, persoana fizica autorizata , locuiesc in Ploiesti si am primit de curand oferta unui contract de ... (vezi toată discuția)
Impozitare subventii pfa agricultura viomari viomari buna ziua, am o microferma si vreau sa-mi infiintez un pfa,intrebarea este daca subventiile incasate pe animale si pamant se impoziteaza?multumesc,:frantic: (vezi toată discuția)
Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna seara Intrebarile sunt pentru un PFA Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit ... (vezi toată discuția)