avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil / partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil / partaj

In cazul unui divort amiabil, pentru realizarea unui partaj de comun acord se poate opta pentru modalitatea donatiei reciproce intre soti, la notar, a partilor din bunuri(casa,teren), conform unei intelegeri intre acestia, inainte de inaintarea actelor de divort ?Este aceasta o metoda mai ieftina, in privinta taxelor, de realizare a unui partaj?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 08:50, 21 Septembrie 2011
mergeti la notar cu un inventar al bunurilor cu valoarea acestora la momentul actual si acesta va va spune si ce este de plata.Oricum este mai ieftin ca un partaj judiciar, care se face obligatoriu dupa divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cotă, partaj cristian72 cristian72 Multumesc.As dori sa fiu lamurit de o alta intrebare!Actualele proprietati sant bunuri comune dar eu doresc ca unul din ele sa-l cedez in intregime sotiei fara ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt sotie si partaj nitu ioana nitu ioana sotia pensionata pe caz de boala dar nu definitiv, face comisie in fiecare vara,poate cere pensie de intretinere dupa divort? cat timp i se va acorda , daca da ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)