avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratie privind optiunea pentru depunerea lunara a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratie privind optiunea pentru depunerea lunara a D112

Buna ziua,
va rog , exista formular pentru a declara optiunea de depunere lunara a D112. Mai sunt numai citeva zile pina la termenul limita !?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 13:35, 23 Septembrie 2011
Atentie la ce formular depuneti, pentru ca au existat doua variante, si la sectorul 2 nu mi-au primit declaratia pe motiv ca formularul nu era cel corect.

Formularul corect are la punctul III, sintagma "declar ca indeplinesc una din conditiile de la art. 58 alin (2) lit. a)-d)", spre deosebire de cel gresit care spunea "declar ca indeplinesc conditiile de la art. 58 alin (2) lit. a)-d)". Varianta gresita spunea deci ca esti in acelasi timp si ONG si PJ si PF. :)
stelach a scris:

De clarificat:
Societatile cu salariati zero la 31.12.2010, depun D112 lunar, fara a fi necesara declaratia de optiune.
Societatile infiintate in 2011 daca au <3 salariati depun trim. declaratia sau lunar ?
PF-urile si intrep indiv depun trim, cf codul fiscal modificat.
Multumesc.

1. Zero salariati se considera < 3, deci daca are si CA<100k EUR, trece la trimestru, in afara cazului in care opteaza pentru lunar.
2. Nu exista date de bilant prin care sa se faca trecerea automata pentru firmele infiintate anul acesta, prin urmare ele vor ramane cu depunere lunara, IN AFARA CAZULUI in care opteaza pentru trimestru prin depunerea declaratiei 010 pana la 25 Octombrie.
3. PF si II depun trimestrial fara conditie de salariati sau CA, insa au de asemenea posibilitatea de a opta pentru depunere lunara.
Va multumesc.
Problema este ca eu am fost cu o declaratie pentru o societate care in anul 2010 n-a avut salariati, cifra de afaceri < de 100000 eur. Nu mi-a primit declaratia, pe motiv ca nu este necesara, D112 se depune lunar, a fost raspunsul.
0 < 3, asta a fost raspunsul dat de seful de la ANAF indrumare contribuabili, ieri la intalnirea de la Institutul de Statistica.

E posibil ca cei de la administratia locala sa interpreteze dupa bunul plac ordonanta. Mai incercati o data si, daca totusi nu v-o primesc puteti sa o trimiteti si prin posta. Astfel in cazul in care veti fi trecuti din oficiu la trimestru, sa aveti dovada ca ati optat pentru lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratia 112 gabitza1980 gabitza1980 Buna dimineata.Avem o societate platitoare de impozit micro cu 6 salariati toti angajati in 2011.C.A pe 2010 =0.Am depus declaratia 112 lunar inclusiv luna ... (vezi toată discuția)
D112 -d 010 bubby bubby Va rog sa ma lamuriti si pe mine , am 3 salariati si CA sub 100.000 E la 31.12.2010 , inteleg ca nu sunt obligat sa depun si sa platesc la 3 luni , insa sunt ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie de mentiuni pentru d112 trim stelach stelach Buna ziua, se depunere declaratie de mentiuni pentru declaratia D112 trim, cf OG30/2011. Mai sunt citeva zile, daca termenul este de 31.oct.2011!? Va ... (vezi toată discuția)