Imi cer scuze daca nu s-a inteles bine in postarea anterioara ("Vicii de posesie in cadrul uzucapiunii de 30 de ani") faptul ca in 2009, rolul pentru teren la Administratia Financiara era pe numele bunicului meu, care a decedat inainte de 1976, an in care partea adversa a intrat in posesia terenului.
Mentionez de asemenea ca uzucapiunea de 30 de ani a fost invocata deja in cadrul litigiului pe rol (care este mai complex), dar in subsidiar, in cadrul unei actiuni de "Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare" pentru o casa de locuit pe care partea adversa o revendica pe baza unei chitante de mana facuta de tatal meu in 1976, prin care acesta instraineaza doar casa, nespecificandu-se nimic despre teren.
Tatal meu a decedat in anul 1997 si pana in 2009 nici eu nici partea adversa nu am depus nici un fel de diligente pentru a rezolva situatia.
Acum, pe baza unor informatii deja obtinute, ma intereseaza o serie de aspecte care ar putea demonstra vicii de posesie si faptul ca partea adversa nu a actionat ca adevarat proprietar...
Momentan, la Administratia Financiara rolul este pe numele meu, pe baza unui certificat de mostenitor, care este contestat in instanta (eu sunt unicul mostenitor dupa tata, tata este unic mostenitor dupa bunica, certificatul de mostenitor fiind eliberat insa pe numele meu, direct dupa bunica, partea adversa contestand acest certificat de mostenitor pe baza art. 88 - Legea 36/1995 si ca s-ar fi incalcat principiul proximitatii gradului de rudenie, incercand sa demonstreze ca tata ar fi acceptat succesiunea dupa bunica in mod tacit).
Sper ca aceste detalii sa fie utile pentru a-mi oferi un raspuns.
Va multumesc anticipat.