avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM pe persoana fizica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM pe persoana fizica

Buna ziua,

Vroiam sa va intreb daca este posibil sa fiu amendat de catre ITM in cazul in care acestia vin in control pe santier (am o casa in constructie langa Brasov, m-am inteles cu 2 baieti, dar fara acte) ? Terenul este imprejmuit cu gard din tabla, poarta nu era incuiata si domnii de la ITM impreuna cu jandarmii au dat pur si simplu buzna in curte (baietii erau pe casa si nu i-au vazut), ba mai mult au intrat in containerul-birou pe care il am in curte si-l folosesc ca si birou pentru acte, au inceput sa cotrobaie pe acolo pana au coborat baietii de pe casa si i-au intrebat de sanatate. Am primit amenda 10.000, desi eu sunt persoana fizica si n-am nici o hartie semnata cu baietii. Nici macar nu mi-au dat un avertisment sau ceva de genul acesta. Vreau sa contest in instanta decizia lor, ba mai mult vreau sa-i dau in judecata pentru violare de domiciliu, abuz in serviciu! Credeti ca am sorti de izbanda? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:05, 21 Septembrie 2011
daca lucrau la casa ca si prieteni, fara sa fie platiti atunci amenda este ilegala. depinde de modul cum contestati pv aveti sanse bune sa il anulati.
de ex - daca muncitorii nu au dat declaratii olografe atunci nu exista nici proba minima in favoarea ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare abuziva pe proprietate privata mihaela2007 mihaela2007 x ii solicita lui y ca nu ii permite accesul pe proprietatea sa, dar y nu tine cont si intra. ce articol de lege a incalcat y prin intrarea abuziva pe o ... (vezi toată discuția)
Contestatie raspuns itm balanluci balanluci Buna ziua Am facut o reclamatie la ITM, am primit raspunsul dar judtificarea nu este ok, este foarte clar ca a fost dat asa sa fie dat un raspuns in 30 de ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca kadilus kadilus Buna ziua. Sunt din Brasov. Am si eu o intrebare la care astept un raspuns cat de curand posibil. Incepand cu data de 2 august am fost angajat la firma ... (vezi toată discuția)