Buna ziua.
Sunt pe cale sa intru intr-un proces cu o firma de asigurari.Autoturismul meu, a fost avariat din vina altei persoane,astfel eu am apelat la cererea de despagubire prin RCA-ul celui vinovat.Cererea mi-a fost respinsa pe motiv ca accidentul nu s-a produs in circumstantele declarate.
Intentionez sa deschid proces impotriva lor dar nu stiu cum procedeaza instanta in stabilirea valorii autoturismului.Practic nu stiu ce suma ce cer din start pt masina.Se tine cont strict de evaluarea unor experti sau de normele RCA (capitolul V),in care valoarea autoturismului la momentul producerii accidentului se stabileste conform valorii de nou si a unui coeficient de uzura.
Va multumesc.
Incercati la un asigurator, evaluarea pentru asigurarea CASCO, tineti cont de toate dotarile optionale si suplimentare fata de varianta standard.Asa veti afla valoarea de nou, de la care se pleaca in evaluare. Instanta nu face alta evaluare ci o accepta numai pe cea dovedita prin norme.
Mare atentie la valoarea de nou intrucat in catalog exista mai multe variante la aceeasi marca si tip de autoturism, in functie de dotarile initiale. De asemenea trebuie sa se tina seama de dotarile ulterioare, de rulajul autoturismului, de schimbari de agregate majore, etc....
Probleme cu rca!!
kala
buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Nesimtire la rca
dorin85
in 28 august 2011 am fost implicat intrun accident auto . nefiind vinovat am mers la firma de asigurari cu constatul amiabil. Dupa 3 luni si ceva, in care ... (vezi toată discuția)