avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Stabilire valoare autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Stabilire valoare autoturism

Buna ziua.
Sunt pe cale sa intru intr-un proces cu o firma de asigurari.Autoturismul meu, a fost avariat din vina altei persoane,astfel eu am apelat la cererea de despagubire prin RCA-ul celui vinovat.Cererea mi-a fost respinsa pe motiv ca accidentul nu s-a produs in circumstantele declarate.
Intentionez sa deschid proces impotriva lor dar nu stiu cum procedeaza instanta in stabilirea valorii autoturismului.Practic nu stiu ce suma ce cer din start pt masina.Se tine cont strict de evaluarea unor experti sau de normele RCA (capitolul V),in care valoarea autoturismului la momentul producerii accidentului se stabileste conform valorii de nou si a unui coeficient de uzura.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AndreiHeresanu , utilizator 16:40, 6 Octombrie 2011
nucu$ a scris:

Pentru peste 245000km inclusiv, valoarea este (minima) de 15% din valoarea de catalog.

Exact atat m-am gandit si eu sa cer.Sa caut valoarea de pe un catalog oficial si sa cer 15% din ea.Poate instanta sa revoce suma?
Incercati la un asigurator, evaluarea pentru asigurarea CASCO, tineti cont de toate dotarile optionale si suplimentare fata de varianta standard.Asa veti afla valoarea de nou, de la care se pleaca in evaluare. Instanta nu face alta evaluare ci o accepta numai pe cea dovedita prin norme.
Mare atentie la valoarea de nou intrucat in catalog exista mai multe variante la aceeasi marca si tip de autoturism, in functie de dotarile initiale. De asemenea trebuie sa se tina seama de dotarile ulterioare, de rulajul autoturismului, de schimbari de agregate majore, etc....
Reclamatia la CSA nu este obligatorie. Puteti trece peste acest pas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu rca!! kala kala buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Nesimtire la rca dorin85 dorin85 in 28 august 2011 am fost implicat intrun accident auto . nefiind vinovat am mers la firma de asigurari cu constatul amiabil. Dupa 3 luni si ceva, in care ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)