avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termen depunere cerere de scutire intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termen depunere cerere de scutire intretinere

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti daca exista un termen legal de depunere a cererii pentru scutirea de la plata intretinerii. Am facut o cerere de scutire pentru ca am lipsit din apartament 19 zile in luna august si am depus-o pe 02.09 la Administratie. Intrucat pe data de 04.09 a afisat lista restantierilor pe luna iulie, iar abia pe 20.09 lista lunii august, am considerat ca este in termen pentru a o lua in considerare in momentul intocmirii listei lunii august (undeva dupa data de 15.09 probabil ca s-a apucat de calcule, neavand toate facturile de la furnizori primite).
Administratorul a motivat verbal ca nu s-a aprobat cererea deoarece trebuia depusa in luna august, dar motivele pentru care nu am depus-o au fost in primul rand pentru ca nu stiam exact pe ce perioada voi lipsi si daca voi depasi 15 zile, iar in al doilea rand nu am vrut sa stie dinainte ca plecam de acasa pentru a nu avea surprize - cred ca intelegeti unde fac trimitere.

Oricum, sunt hotarata sa fac o contestatie la lista lunii in termen de 10 zile de la afisare, pentru ca este rea vointa din partea administratorului, cu care am mai avut divergente.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
lucretiaapostol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:57, 22 Septembrie 2011
Administratorul a motivat verbal ca nu s-a aprobat cererea deoarece trebuia depusa in luna august
in primul rand presedintele trebuie sa o aprobe, iar legea spune asa:

Art 17 Normă metodologică de aplicare a Legii nr. 230/2007
Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Cereti de la presedinte sa va arate hotararea comitetului privind perioada, o puteti face fie verbal fie contestand in scris in timp de 10 zile (dupa cum ati mentionat)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
IIC, utilizator
Reveniti cu cererea.Daca nu ati fost scutita in acea luna, poate sa se recalculeze in luna urmatoare
data cand va va indica cand sa o depuneti.
@lucretiaapos
De bun simt mi s-ar parea ca depunerea unei cereri de scutire de la plata cheltuielilor pe persoane, sa se faca anterior datei de la care se solicita diminuarea cotei de contributie. Nu e vorba de politie, ci de o verificare, pe care ar trebui sa o faca administratorul asupra realitatii celor mentionate in cerere.
Sunt de acord cu opina lui @LocatarB. De altfel, la noi orice cerere de scadere persoane de la plata chelt. de intretinere trebuie intocmita si prezentata inainte de plecarea efectiva a persoanelor respective. Aici ne jucam cu vorbele. Daca tot tineti la securitatea ap. dvs., chiar credeti ca as. prop. (ma rog administratorul, presedintele) este o sursa de pont-uri pentru cei interesati?
Nu vreau sa continui, dar dupa ce sunteti in neregula, mai aveti si pretentii! Daca tot ati mai avut divergente cu administratorul, incercati sa fiti dvs. corecta si sa respectati, eventual un regulament al as. prop. cu privire la cele solicitate. Observati indrumarile: adresati-va presedintelui as. prop., nu administratorului.
@AdamGrecu
Daca tot sunteti atat de sigur pe cele ce spuneti, de ce nu imi dati si un text din lege pe care va bazati? Si poate imi explicati si cu ce sunt in neregula si ce pretentii ridic??? Mie mi se pare foarte legal sa nu contribui la cheltuielile pe persoane din luna respectiva daca nu am locuit in apartament.
De fapt asta a fost scopul pentru care am deschis discutia, ce este in realitate in asociatie si ce oameni ne conduc nu aveti de unde sa stiti si sa presupuneti ca ei procedeaza corect si eu nu.
Daca tot vorbiti de respectarea regulamentului, ce "pretentii" am ridicat si pentru ce am avut divergente au fost faptul ca desi platim o femeie de serviciu care ar trebui sa spele zilnic parterul si saptamanal palierele etajelor, nu face acest lucru - nu noi am solicitat asta, ei s-au angajat ca o vor face; mi s-a refuzat din start golirea instalatiei de incalzire cand am renovat apartamentul si am vrut sa schimb caloriferele pe motiv ca instalatiile sunt prea vechi si nu se stie daca nu cumva se sparge vreo teava - asta a fost raspunsul lor in scris, iar administratorul mi-a cerut 1.000 lei daca am aprobarea comitetului, desi Radet-ul mi-a dat aviz ca ma costa in jur de 200 lei cu chitanta si om de la ei sa vina sa o faca.. si mai pot continua cu multe alte nereguli si "bune intentii".
Iar presedintele este bun prieten cu administratorul si se ascunde sa dea explicatii, il baga la inaintare pe administrator, oricum nu il gasesc niciodata cand il caut.

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta calculul platii la intretinere? MaraPuscasu MaraPuscasu Buna ziua. Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti. Inainte sa eliberam ... (vezi toată discuția)
Compensare intretinere alex155 alex155 Situatia este urmatoarea: In apartament erau 2 persoane, o persoana a venit pentru o saptamana, iar apoi a plecat in strainatate. Administratorul a continuat ... (vezi toată discuția)
Pe luna mai 2023 am depus cere scoatere de la plata cheltuielilor ... Ana Savin Ana Savin Pe luna mai 2023 am depus cere scoatere de la plata cheltuielilor de intretinere la sfarsitul luni mai deoarece patru persoane au locuit temporal iar in luna ... (vezi toată discuția)