Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti daca exista un termen legal de depunere a cererii pentru scutirea de la plata intretinerii. Am facut o cerere de scutire pentru ca am lipsit din apartament 19 zile in luna august si am depus-o pe 02.09 la Administratie. Intrucat pe data de 04.09 a afisat lista restantierilor pe luna iulie, iar abia pe 20.09 lista lunii august, am considerat ca este in termen pentru a o lua in considerare in momentul intocmirii listei lunii august (undeva dupa data de 15.09 probabil ca s-a apucat de calcule, neavand toate facturile de la furnizori primite).
Administratorul a motivat verbal ca nu s-a aprobat cererea deoarece trebuia depusa in luna august, dar motivele pentru care nu am depus-o au fost in primul rand pentru ca nu stiam exact pe ce perioada voi lipsi si daca voi depasi 15 zile, iar in al doilea rand nu am vrut sa stie dinainte ca plecam de acasa pentru a nu avea surprize - cred ca intelegeti unde fac trimitere.
Oricum, sunt hotarata sa fac o contestatie la lista lunii in termen de 10 zile de la afisare, pentru ca este rea vointa din partea administratorului, cu care am mai avut divergente.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu spuneti cand ati cerut sa se goleasca instalatia.Daca era iarna era dificil.Instalatia trebuia
reincarcata,scos aerul .Aceasta operatiune dureaza cateva ore bune,cu inchideri deschideri
subsol si ultimul etaj.
Apa nu trebuie platita.
Fiecare asociatie are anumite reguli ce sunt dictate de practica si-acestea chiar daca nu se gasesc scrise clar intr-un articol de lege, pot fi cuprinde in regulamentul de ordine interna, in statut, in acordul de asociare, in contractele incheiate cu furnizorii, protocoale, facturi...
Va prezint un motiv concret pentru care asociatia trebuie sa stie numarul de persoane din fiecare apartament si pe intreaga asociatie inainte de sfarsitul lunii. Salubritatea (ridicarea gunoiului de firma de specialitate) factureaza in ultimele zile ale lunii conform numarului de persoane pe care administratorul trebuie sa-l comunice pana cel mai tarziu in 27 ale fiecarei luni.
Daca pana in data de 16-17 ale lunii nu se solicita asociatiei sa se scoata o persoana de la intretinere, logic dupa aceasta data oricine ar lipsi nu ar avea cum sa cumuleze 15 zile (minimul care de zile lipsa care i-ar da dreptul la scutire, conform legii).
Practic se pot scoate de la intretinere cei care solicita, iar solicitarea trebuie facuta pana la comunicarea numarului de persoane furnizorului de serviciu, asa cum am explicat.
Oricine anunta dupa data facturarii este trecut la plata, figurand ca numar pe acea factura emisa catre asociatie pe 29-31 ale lunii, chiar daca ajunge la sociatie pe 5-7 ale lunii urmatoare. O solicitare de scoatere de la intretinere a unei prersoane dupa 27, nu mai poate fi contabilizata si scazuta.
Acolo unde exista intelegere si incredere intre oameni, cel care lipseste poate sa comunice printr-un telefon, un email, un vecin, o ruda..., urmand sa faca solicitarea in scris atunci cand va ajunge la asociatie.