avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cind patronul refuza sa-ti acorde actele pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cind patronul refuza sa-ti acorde actele pentru somaj

O sectie dintr-o institutie este restructurata, iar patronul obliga ca acei oameni restructurati sa mearga intr-o alta sectie in care cei restructurati nu pot muncii din diverse motive. Are dreptul de a refuza pe acei angajati restructurati ( in urma refuzului lor de a merge in alta sectie) , sa le dea actele necesare intrarii in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:46, 21 Septembrie 2011
Nu e obligat sa inchida contractul de munca respectivelor persoane cu litera corespunzatoare insrierii la somaj. Pana una alta angajatorul a oferit alte locuri de munca pentru ca el cred ca are nevoie de acei salariati.
1. - Angajatorul procedeaza ilegal.
- Modificarea CIM (inclusiv schimbarea locului de munca) se face numai cu acordul salariatului prin act aditional la CIM.
- Daca s-a desfiintat locul de munca initial, inscris in CIM, si nu acceptati noul loc de munca oferit, atunci este obligat sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea locului de munca) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Daca nu se intampla asa faceti urgent o sesizare la ITM.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj crisubforever crisubforever Din 2003 lucrez intr-o institutie, la o sectie ce urmeaza a fi restructurata, urmand ca jumatate din personal sa fie mutat intr-o alata sectie, inferioara ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim dupa revenirea din cic ionelabejenaru ionelabejenaru la revenirea din CIC la vechiul loc de munca mi s-a propus un nou loc de munca,acesta fiind intr-o alta localitate,pe care eu l-am refuzat,dar nu scris,ci ... (vezi toată discuția)
Rog urgent un raspuns ref.concedieri individuale nicusan nicusan Daca am comunicat unor salariati pe care urmeaza sa-i concediez individual (art.65 pentru motive neimputabile lor(desfiintarea posturilor la un anumite locuri ... (vezi toată discuția)