avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Calcul penalitati OG 5/2001
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Calcul penalitati OG 5/2001

In cazul in care vreau sa introduc o cerere ptr og 5/2001 si am calculat penalitatile in baza contractului incheiat intre parti ( contractul cuprinde clauza penala de 0.1% pe zi ) in afara de fisa clientului anexata ( sunt f multe facturi )in cerere mai este nevoie si de fisa penalitatilor ptr fiecare factura in parte?
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 16:53, 21 Septembrie 2011
Dovada o veti face prininregistrarea in contabilitate a creantelor. Regula este simpla, dac acreanta nu indeplineste cumulativ cele 3 caractere ale creantei, cererea va va fi respinsa. In cazul in care vb de un contract care inca nu a fost anulat, reziliat mi-e greusa cred ca, creanta este certa lichida si exigibila in sensul O 5/2001.
Am anexat in cerere facturile emise de subscrisa societate si acceptate de parat, contractul ,fisa clientului si am cerut si plata penalitatilor conform contractului prin clauza penala inserata .
In cerere sunt f multe facturi 67 la numar si eu am trecut totalul penalitatilor, mai este nevoie sa anexex si fisa calcul penalitati pe fiecare factura sau e suficient doar totalul penalitatilor in cerere?
Eu sunt de parere ca trebuie sa depuneti si fisa de calcul a penalizarilor care sa cupinda nr. zile de intarziere pentru fiecare factura in parte si suma.

De obicei eu depun si fisa, iar cand am omis mi s-a pus in vedere de catre instanta.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de inscriere a creantei in tabelul preliminar diaana diaana Buna ziua Am o mare rugaminte Unul dintre clientii nostri datornici a intrat in insolventa. Firma de insolventa ne-a trimis o notificare prin care ne putem ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa caprice caprice ma ajutati va rog cu un model de cerere de insolventa? multumesc (vezi toată discuția)
Og 5/2001 - contract, facturi partiale stamipilate Flavius1984 Flavius1984 Vreau sa introduc in instanta o cerere pe OG5/2001 unde am contractul semnat stampilat intre parti o parte din facturi semnate stampilate o parte nu sunt ... (vezi toată discuția)