Buna ziua,
Firma unde am lucrat m-a dat afara (conform art. 55 lit.c) si art. 65 alin. 1 din Legea 53/2003 Codul muncii) si am cerut salarii compensatorii confrom contractului colectiv de munca la nivel national deorece nu avem contract la nivel de societate si mi s-a raspuns ca: contractul colectiv la de munca la nivel national nu mai este valabil el a fost ntre anii 2007-2010, va rog sa imi spuneti daca asa este si daca nu ce trebuie sa le spun ca sa imi ofere aceste salarii compensatorii.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Asa este cum v-a comunicat angajatorul , de la 01.01.2011 nu mai avem CCMN ... salariile compensatorii pot fi acordate numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului, in c.i.m. incheiat cu acesta sau in R.I. al angajatorului ... in caz contrar, este foarte greu de obtinut asa ceva.
Mai puteti verifica daca firma la care lucrati Dvs. conform codului CAEN nu apartine de vreo ramura de activitate unde sa existe un contract colectiv de munca inca valabil.
Daca societatea la care ati lucrat intra sub incidenta unui CCM de ramura valabil, atunci puteti verifica in acel contract daca nu aveti dreptul la un salariu compensatoriu.