avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselata de un agent [editat]
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselata de un agent [editat]

Mama mea este client [editat] de multi ani,acum 2 luni a fost sunata de un agent [editat] cum ca fiind client vechii poate beneficia de un modem pentru internet absolut gratuit,indiferent daca il foloseste sau nu,nu va plati nimic,ba mai mult i se va micsora factura la 60 lei,nu va mai plati facturi de peste 1 milion,si va avea incluse in abonamentul de voce 500min in retea,si nu stiu cate alte optiuni,mama explicandu-i agentei ca nu are nevoie de internet si modem deoarece nu ii foloseste,i-a spus doamnei de la Vodafone ca o sa vina la sediu sa vada ce este cu oferta asta,spunandu-i ca refuza modemul,la care agenta a spus ca nu poate sa vina la sediu fiindca pachetul va fii trimis prin curier si nu va trebui decat sa semneze pt el si o copie de buletin,toate bune si frumoase a semnat a luat pachetul care nu l-a deschis pana acum dar in schimb plateste un abonament de internet in valoare de 37,93 lei,si [editat] se da intr-o parte in alta ca a semnat contractul,ba sa faca un formular de cerere apel ca sa asculte ei convorbirea sa vada daca intradevar agenta a mintit-o pe mama la telefon,ba sa sunam la *222 si nu se rezolva nimic ,in continuare mama platind un abonament care nu ii foloseste la nimic,Pe cine trebuie sa dau in judecata fiindca m-a mintit agenta [editat] ?pe agent sau compania de telefonie si internet?astept raspuns va rog frumos cat mai repede posibil,Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:10, 24 Septembrie 2011
Din moment ce ati semnat contractul si v-ati insusit conditiile nu prea mai aveti ce face. Pe cel care v-a mintit telefonic, nu aveti cum sa il faceti raspunzator...actele vorbesc intr-o eventuala instanta. Iar pe cei ce figureaza in contractul semnat puteti sa ii actionati in instanta...dar vor veni cu semnatura dvs...si nu veti avea castig de cauza.
Fix compania trebuie sa stea in judecata, pt ca in ultima instanta tot dansa va dat asigurari de existenta unui contract, caz care in opinia mea nu exista, de moment ce contractele de prestari servicii se incheie in forma scrisa si nu verbala.
ContSters213050, utilizator
ok am inteles asta,si va multumesc.Dar cum adica un agent Vodafone te minte si eu trebuie sa platesc practic in continuare abonamentul de internet.Practic acel agent m-a mintit cu o oferta neexistenta,si mama refuzand sa primeasca acel pachet cu modem gratuit,agenta insistand ca de ce sa refuze oferta care i se cuvine.Eu nu pot sa reclam agenta pentru inselaciune?adica isi bate joc de clienti si noi sa platim ceva care nu ne este de folos.Nu cred ca nu se poate gasi o rezolvare.a fost si la sediul mare din Charles de Gaulle din sectorul 1 si i s-a spus ca ei nu lucreaza cu publicul.
buna ziua,
imi cer scuze ca intervin in aceasta discutie
eu cred ca nici actionati in instanta ,companiile acesta de servicii telefonie internet,nu se rezolva nimic deoarece cred ca in spatele lor sunt persoane suspuse cu justitia
eu ma confrunt cu asa ceva de un an de zile,prin procese pt un contract furnizari servicii intern.cablu,telefonie,pe numele meu dar cu semnatura altuia,am indicat persoana care a semnat si a facut su uz de fals,am si dovezi ca de 6 ani lucrez in italia,dar surpriza,azi a fost a 5 a sedinta ,inca nu cheama in proces persoana pt a se face verificare de scripte.
ba mai mult,martorului propus de mine nu ii consemna marturia ,judecatoarea a tipat la fiica mea care este insarcinata,a tipat la avocata,ir fiicei mele ii spunea ca era normal sa semneze acea pers.in numele meu pt ca el a avut grija de ele cat eu am fost plecata in italia si ca a fost si voia mea sa stea in casa si sa se foloseasca de acte dupa voia lui.
(acea persoanbna era concubinul meu,deci nu avea nici un drept sa imi foloseasca contractul casei in scopurile lui personale)deci,ce pot intelege din asta?
aceasta se incadreaza fapta penala iar judecatoarea intra in amanunte de familie?

camicr, utilizator
Din pacate aveti carti proaste in mana. Ca ati fost mintita sau nu (verbal) nu mai are nici o importanta. Prin acceptarea pachetului cu semnatura si prin faptul ca acest contract incheiat la distanta nu a fost denuntat in termenul legal oferit prin lege consumatorului, contractul va fi considerat perfect valabil.

Chiar daca este tardiv, este bine de stiut ce trebuia facut pentru a nu cadea in plasa:
1. Fie se refuza pachetul, deci se refuza oferta contractuala.
2. Daca pachetul este acceptat, atunci contractul se denunta in scris in termen de 15 zile sau se trimite inapoi produsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)
Contract servicii internet sonia54 sonia54 Doresc sa inchid, sa reziliez un contract de servicii internet si telefonie, care este pe numele baiatului, el fiind plecat din tara. Am intrebat la telefon ... (vezi toată discuția)
Contract servicii telefonie masimo26 masimo26 buna ziua.mama mea a facut anul trectut un contract de telefonie si internet cu [editat] o firmă de telefonie . acum vrea sa suspende serviciul de internet ... (vezi toată discuția)