avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructie spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructie spatiu comun

Un proprietar poate construi ceva pe spatiul comun al blocului fara acordul celorlalti proprietari? Poate da presedintele asociatiei de proprietari acest acord fara sa -i consulte pe ceilalti prorpietari? Cum poate fi atacata legal o astfel de constructie si cum se poate afla daca acea constructie are autorizatie sau nu.
Cel mai recent răspuns: jordyro , utilizator 20:46, 26 Ianuarie 2014
Este nevoie de Autorizatie de construire, in conditiile descrise in postarea mea anterioara.
Multumesc pentru detalii. Uitati ce spune legea referitor la respectivul subiect:

Legea 230/2007
Art. 12. - [...] Zidurile dintre apartamente sau spaţii şi proprietatea comună care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, în baza hotărârii majorităţii proprietarilor şi a autorizaţiei de modificare a construcţiei, eliberată de autoritatea publică locală.
Art. 8. - (1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel puţin 2/3 din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.

Din start daca nu exista votul a 2/3 pentru modificarea acordului de asociere, nici un presedinte nu are dreptul de a semna vre-o autorizatie. Inainte de vre-o instanta, eu propun sa mergeti la presedinte cu aceste extrase din lege si sa cereti explicatii (in scris cel mai indicat).
P.S. daca am gresit undeva, ii rog pe cei mai cu experienta sa ma corecteze :)
Daca cum spuneti dvs.marirea spatiului comercial s-a efectuat prin inchiderea unui spatiu comun din fata blocului, eu nu inteleg unde este plasat acel spatiu comun . Poate este vorba de trotuarul de protectie care daca s-a autorizat constructia trebuie refacut si ramane in continuare in proprietatea comuna.Oricum pentru varianta castigului de,, spatiu'', primaria trebuie sa elibereze autorizatie de construire in baza tuturor avizelor cerute prin certificatul de urbanism.
Nu este vorba de trotuar ci chiar de spatiul aferent blocului, asa cum reiese din actele cadastrale. E vorba de un bloc nou construit, in jurul blocului existand un spatiu, gen curtea blocului, care este spatiu comun, presupun. Oricum, e clar ca trebuie sa aiba autorizatie.
Ce se poate face insa legat de acele compresoare de la subsol, cred ca si in acest caz trebuia sa aiba ceva avize....
Cautati pe internet adresele primariei, inspectiei in constructii, inspectoratului in constructii sau disciplina in constructii din localitatea dumneavoastra si sesizati cele ce ne-ati povestit noua aici.
Apoi sesizati si deranjul cauzat de utilajele de racire amplasate la subsol tot pe adresele de email ale primarului si Autoritatii de sanatate publica.
Dati-va adresa exacta si toate datele dumneavoastra si ale spatiului respectiv pentru a fi usor de contactat.
Nu va costa nimic si in maxim 30 de zile cineva o sa va contacteze pentru a verifica cele sesizate.

Alte discuții în legătură

Ocupare spatiu abuziva anaxor2 anaxor2 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema: pe casa scarii la etajul 4 presedinta asociatiei a construit langa garsoniera ... (vezi toată discuția)
Extinderea magazinelor de la parterul blocului valeria1952 valeria1952 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat...... Sunt proprietara unui apartament cu 4 camere situat la etajul 1 (o camera la ... (vezi toată discuția)
Modificare fatada bloc sorel sorel Sa va expun problema. Chiriasa spatiului comercial de la parterul blocului a modificat fatada blocului, instaland in locul unor spatii facute din caramida, ... (vezi toată discuția)