avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

buna ziua.am rugamintea sa ma lamureasca si pe mine cineva asupra unui aspect. In urma decesului tatalui meu am ramas succesibili,parca asa am inteles ca se spune,mama,eu si doua surori. Deoarece am suspiciuni ca se urmareste tepuirea mea pentru ca mama mereu a urmarit sa dea totul fetelor,cum ma sfatuiti sa procedez?va dati seama ca in aceasta situatie nu se pune problema sa reusesc sa obtin certificatul de deces in original.
explicati-i mamei dvs ca dupa ce se implinesc mai mult de 2 ani de la data decesului veti datora statului impozit in cuantum de 1% din valoarea bunurilor imobile mostenite.
buna ziua tuturor forumistilor!am eu o problema cu mostenirile astea si nestiind daca ar trebui sau nu sa deschid un topic nou,am preferat sa postez in continuare aici.gata m-am hotarat sa merg in instanta sa cer iesirea din indiviziune ca asa nu se mai poate.sunt impiedicat sistematic sa intru pe proprietate si mai nou au inceput sa ingradeasca diferite portiuni din proprietate,mai precis acele portiuni pe care am incercat sa pun si eu niste lucruri.intrebarea 1 ar fi daca se incadreaza la tulburare de posesie? si 2 ,daca in 20 septembrie se implinesc doi ani de la moartea tatalui meu si eu ma duc zilele urmatoare sa cer iesirea di indiviziune,mai trebuie sa platesc taxa aia de 1%? si am uitat,mai am o intrebare.cum e cu medierea?va trebui sa mergem si noi la mediere?daca se tergiverseaza si depasesc perioada de doi ani?
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
alex&mm, utilizator
daca va rog ma mai ajutati si pe mine odata?ca pana luni ar cam trebui sa stiu ce am de facut! va multumesc!
Ati dat declaratia de acceptare a succesiunii? Daca da mergeti la notarul la care ati dat-o si spuneti ca doriti sa dezbateti succesiunea .In continuare va spune el de ce este nevoie. Si nu mai asteptati.Succes
da am facut declaratia pentru acceptarea succesiunii ,multumesc pentru detalii. si cu plangerea penala pentru ingradire cum as putea face? oricum tot in instanta se va ajunge deoarece se doreste amplasarea mea intr-un alt colt al proprietatii desi casa mea care este intabulata pe mine,atata doar ca mama are clauza de uzufruct, se afla intr-un alt colt. cu alte cuvinte se urmareste sa fiu ingradit si orice pas fac sa am nevoie de aprobarea lor.cred ca acum ati cam inteles care este situatia mea.am inteles din discutiile cu alte persoane caoricum partea care mi se cuvine dupa tatal meu o sa o primesc in continuarea proprietatii pe care o detin si nici decum intr-un alt colt. mentionez ca proprietatea pe care o detin se afla desfasurata pe 116m2. adica un ar si chiar un pic.si pentru a putea obtine titlul de proprietate am nevoie de cel putin 2 ari si ceva sau tei.partea cu uzufructul pe mine nu ma deranjeaza ca mama desi are casa ei este oricand binevenita in casa doa ca fiica ei nu-i permite sa mai vina la mine de la moartea tatalui meu.
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2013
alex&mm, utilizator

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi livia rosu livia rosu Buna ziua, Suntem 3 surori si dupa decesul tatalui nostru, in urma succesiunii doua dintre noi am renuntat in favoarea celei mai mici. Acum a decedat si mama ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de mostenire dupa moartea tatalui MihaelaMerlusca MihaelaMerlusca Sunt unicul copil la parinti si dupa moartea tatàlui ( in 25/05/2011), am ramas doar cu mama. Tatal meu a cumparat impreuna cu mama apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Rudele ascund actul de proprietate al defunctului mirc84 mirc84 Salut, Tatal meu a decedat in urma cu mai putin de 6 luni. Acesta detinea o proprietate a carui act de proprietate este detinut acum de catre fratele lui. ... (vezi toată discuția)