avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj si alte drepturi asimilate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj si alte drepturi asimilate

Buna ziua,
Pot beneficia de somaj, in ce temai legal, in cazul in care dupa ce m-am intors din concediu crestere copil am plecat la o alta firma cu acordul partilor (art 55 cu b).
Iar contractul la actualul loc de munca este pe perioada determinata de 1 luna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 21 Septembrie 2011
Nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj, ar fi trebuit ca sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.

Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti CIM pe perioada determinata si acesta inceteaza de drept (art.56i din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de somaj baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Ma numesc Rodica, si vin cu rugamintea la dvs. de a-mi raspunde la o intrebare: Pot beneficia de ajutorul de somaj daca am lucrat 22 ani la o ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj ? viomitrea viomitrea am lucrat 13 luni la una din cele 3 firme ( societati ) a unei companii, apoi la solicitarea mea (angajatului ) a incetat CIM cu durata determinata inainte ... (vezi toată discuția)