Spuneti-mi, va rog, cum pot face sa mi se admita in instanta efectuarea unei expertize pt recalcularea alcoolemiei? Ce argumente juridice as putea aduce? mentionez ca am fost depistat in trafic cu halena alcoolica, am refuzat proba cu etilotestul, dar peste 20 min mi s-a recoltat prima proba de sange, a iesit alcoolemie 2, iar la o ora diferenta a doua proba, alcoolemie 1,70. am fost trimis in judecata si doresc sa solicit o expertiza pt recalcularea alcoolemiei. ce sanse am?
aveți toate șansele, întrucât îndepliniți condițiile legale pentru o recalculare a alcoolemiei. este o probă pe care dv-stră o considerați utilă în apărare, prin urmare instanța de judecată nu vă poate nega dreptul la apărare. dar la alcoolemia la care spuneți că ați fost depistat, este destul de dificil să dovediți altceva cu această recalculare, mai bine recunoașteți fapta, și solicitați judecarea pe procedura simplificată prevăzută de art. 320 indice 1 cod procedură penală și beneficiați de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime.
La valoarea alcoolemiei care v-a iesit la proba biologica refuz sa cred ca veti obtine o valoare care sa va duca sub limita de contraventie. Va fi tot caz penal dar instanta nu va poate refuza dreptul la o recalculare pe care dv o veti platiE bun sfatul de a recunoaste greseala de a fi consumat bauturi alcoolice si poate veti beneficia de reducerea cu 30% a pedepsei.