avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE DE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE DE URMAS

Buna ziua am o nelamurire: daca am terminat facultatea si am 22 de ani si anul acesta nu vreau sa-mi continui studiile la masterat dar la anul vreau sa ma inscriu la master, mai pot beneficia de pensia de urmas.Mentionez ca tata este decedat si pana anul acesta am luat pensie. Daca intrerup un an .La anul pot sa iau iarasi pensie ,avand 23 ani si urmand un masterat?
Trebuie facut dosar din nou?

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ionut_negoita89 , utilizator 18:55, 21 Septembrie 2011
Copii au dreptul la pensie de urmas pana la varsta de 16 ani sau pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani, precum si pe perioada invaliditatii ivita in timp ce avea pensie de urmas.
Insa pentru perioada de intrerupere a studiilor pensia poate fi sistata, urmand a fi primita din nou in momentul reluarii studiilor. Se va face o cerere in acest sens in baza dovezilor de reluare a studiilor, respectiv inscrierea la masterat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
ContSters220529, utilizator
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara de urmas vioalex8 vioalex8 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta: Primesc o pensie militara de urmas, iar de curand am terminat facultatea.Problema este ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas blocata la inscriere la master gugurita01 gugurita01 Buna ziua! Fiica mea a primit pensie de urmas MIRA dupa decesul tatalui pana la inscrierea la master. In momentul in care am trimis documentele obisnuite ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt. facultate standan123 standan123 Buna ziua! Am o intrebare legata de pensia de urmas.Momentan am 19 ani si sunt student in anul 1 la o facultate particulara , la zi si primesc pensie de ... (vezi toată discuția)