avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal cu vatamare din culpa acuzat pe art184
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal cu vatamare din culpa acuzat pe art184

am avut un accident cu doi ani in urma in care am fost declarat vinovat,am fost achitat la judecatorie moment in care sa dijuns fapta civila de cea penala,penalul a mers la inalta curte Ploiesti,azi am avut termen de judecata si am aflat ca victima implicata care sa tinut cel mai mult de capul meu a primit bani de la asigurator si ca doreste o impacare.intrebarea mea este daca ajung din toata treaba asta doar la o amenda penala asta mai implica si anularea permisului de conducere????va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:00, 25 Septembrie 2011
Da, pentru ca anularea permisului se dispune in cazurile prev. de art.114 din Oug 195/2002, iar in situatia dvs.este aplicabila lit a) a acestui articol.
In cazul condamnarii la o amneda penala, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni de la data executarii acesteia, respectiv de la data achitarii ei.
Daca partea vatamata doreste o impacare si faceti demersurile necesare pt retragerea plangerii atunci nu veti mai primi nici macar o amenda penala, judecata va inceta si cazierul va ramane curat.
Ca o informatie folositoare pe viitor, in Romania exista o singura Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se alfa in Bucuresti si un dosar pt vatamare corporala din culpa poate ajunge cel mai departe la Curtea de Apel, asadar dvs probabil va judecati in recurs la Curtea de Apel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul de conducere in urma unui accident cu vatamare corporala? ghgabi ghgabi doresc sa stiu ce se intampla cu permisul meu daca in urma procesului am fost sanctionat cu amenda penala,instanta nu a mentionat nimic in legatura cu permisul ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)
In caz de inpacare a partilor masterguni masterguni buna intrebarea mea e urmatoarea. am fost inplicat intr-un accident de circulatie ma judec de trei ani si acum sunt in recurs la curtea de apel timis . in ... (vezi toată discuția)