avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de dispozitiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de dispozitiv

Care sunt conditiile pentru ca sporul de dispozitiv sa se obtina retroactiv, ca orice drept salarial, in urma cu 3 ani ? (angajatii din unele primarii au obtinut retroactiv acest spor, iar unele nu)
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
sanda1956, utilizator
Cel mai recent răspuns: danika , utilizator 15:49, 14 Ianuarie 2009
am obtiunut hot., sunt atacate in instanta de cont. adm. va urma judecarea cauzei. Daca vom castiga, cum vom primi dr. de spor de dispozitiv; de la data hotararii (1. aprilie 2008), de la data castigarii procesului, sau cu trei ani in urma cum au obtinut si celelalte primarii din judet?
De cand ati solicitat acordarea lui. Daca ati solicitat acordarea lui retroactiv (din urma) vi se acorda pe ultimii 3 ani.
Buna. Sunt angajata de la data de 1 decembrie 2008 la SPCLEP Braşov, aşadar funcţionar public. Vă rog mult spuneti-mi daca am dreptul la sporul de dispoyitiv intrucat de la resurse umane mi s-a spus ca acest drept s-a obţinut in instanţa iar eu nu primesc acest spor de 25%.
Numai daca ati fost parte in procesul in care s-a obtinut prin hotarare judecatoreasca acordarea sporului de dispozitiv atunci beneficiati de acesta. In caz contrar, trebuie sa deschideti o actiune in instanta pentru a obtine acordarea acestui spor.
Pentru cei care au obtinut acest spor pe 3 ani in urma nu ar trebui refacute declaratiile la casa de pensie?

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale pentru bugetari Mircea Peres Mircea Peres Toti cei care lucram in sectorul bugetar stim ce salarii mizere avem .... exemplu concret , sunt consilier juridic pentru Municipiul Arad,asistent 2, iar ... (vezi toată discuția)
Restituire sume necuvenite constatate de camera de conturi vivi50 vivi50 printr-o decizie a curtii de conturi s-a stabilit ca s-au acordat unele drepturi de natura salariala personalului din cadrul institutiei ( spor de calculator, ... (vezi toată discuția)
Dispozitie ordonator de credit anulata in instanta cadarugeorgeta cadarugeorgeta am o problema si va rog sa ma ajutati, pe scurt: am castigat un spor prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, a venit Curtea de Conturi si a ... (vezi toată discuția)