avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stocul de marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stocul de marfa

Am rugamintea sa ma indrumati pt rezolvarea urmatoarei situatii. Am o Intrep Individuala momentan inactiva (mentiune pe certif de inregistrare la ORC). Stocul de marfa scriptic este de cca 2800 ron. Din pacate marfa s-a degradat (calitate proasta si nerespectarea retetei furnizorului) si nu am putut s-o returnez . Eu sunt inregistrat in contabilitate cu aceasta marfa desi ea nu mai exista si nu stiu ce trebuie sa fac. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:51, 25 Septembrie 2011
De comun acord cu furnizorul constatati degradarea marfii ce nu mai poate fi returnata. Astfel, marfa se scade din gestiune.
@Iulian :)

1. Nu au ce sa constate, deoarece marfa nu mai exista faptic.
Eu sunt inregistrat in contabilitate cu aceasta marfa desi ea nu mai exista

2. Daca aceasta marfa este achitata furnizorului si nu s-au respectat conditiile de depozitare, ce treaba mai are furnizorul cu marfa respectiva? De ce trebuie ca acesta sa constate degradarea marfurilor?

3. Marfa se scade din gestiune pe baza unui proces verbal in care se vor trece motivele pentru care marfurile respective s-au degradat. Se vor constitui cheltuieli deductibile in limita plafonului acordat. Restul, nedeductibile. TVA-ul la fel, tot nedeductibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Iesire marfa deteriorata din raportul de gestiune anam79 anam79 Buna ziua , As vrea sa stiu cum se scade marfa deteriorata din raportul de gestiune.Mentionez ca marfa pe care vreau sa o scot din gestiune nu intra in ... (vezi toată discuția)
Ajutor perisabilitati! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema: am perisabilitati legume de 90000 lei. in tabel la limita este trecut 0,20 lei. in capul de tabel ... (vezi toată discuția)