avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18/1991

Ce valoare juridica are o declaratie din fisa personala din dosarul de cadre vis a vis de legea 18?
Se stie ca acum 50 de ani trebuia sa declari ca averea( pamant si casa) s-a mostenit de catre frati.
Am facut cerere in timp util pentru punere in posesie dar titlul s-a dat pe numele unchiului. Am avut contract de arendare valabil pana in 2008. Ceilalti mostenitori vor sa ma lase pe dinafara. Pot obtine titlul de proprietate la judecata sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters63637 , utilizator 16:03, 6 Septembrie 2008
detaliati va rog, mai putin cu fisa, mai mult cu unchiul si ceilalti mostenitori/arendare
Unchiul meu cel pe numele caruia a fost eliberat titlul de proprietate a decedat si el. In discutie sant verii mei (copii titularului de titlu cu care nu poate discuta decat in instanta), si mama mea care este in viata ca cumnata a titularului de titlu.Unchiul decedat are 3 copii , din care unul cu prima sotie.Litigiu exista si intre fratii de tata. Contractul de arendare expira anul acesta si mama mea nu a mai obtinut drepturile banesti de 2 ani intrucat verii mei fiind din zona au putut ocoil legea. Textual au comunicat ca sa zica mersi mama ca a primit ceva bani si pana acum doi ani, ca daca nu voiau nu dadeau nimic. Practic ei se leaga de faptul ca ar exista o renuntare la avere, din partea tatalui care prin anii 1950 a plecat la Moscova, sa faca scoala, si ca asa era procedura pe atunci.
Dio, tine cont de ce a spus marti! Ceva nu este corect si incerci "marea cu degetul"!
Nu inteleg ce nu este corect.Spuneti pe fata.Daca gresesc ma retrag cu scuzele de rigoare.
Stati linistit, nu e vorba de incorectitudine aici, doar Dl. tudorioan este putin mai acid. Asa ca vin eu, putin mai "baza" :D ca sa neutralizez reactia.
Declaratia din fisa personala de cadre nu face decat sa nasca o prezumtie (ca cele consemnate ar fi adevarate), insa impotriva acestei prezumtii exista o alta, de notorietate, respectiv ca pentru a putea face studii la Moscova trebuia ca persoana sa aiba o "origine sociala sanatoasa" adica sa nu fi facut parte din clasa care "a supt singele poporului", respectiv in cazul celor de la tara sa fi provenit din tarani saraci ori cel mult mijlocasi.
In concluzie, in opinia mea, declaratia nu dovedeste nimic altceva decat ca persoana in cauza s-a inscris pentru studii la Moscova. Altfel ar insemna sa credem ca Sadoveanu (care era mosier) era sincer convins de comunism (vezi "Lumina vine de la rasarit") nu doar un oportunist dibaci si lipsit de scrupule. :sorry:

Alte discuții în legătură

Recurs mostenire Andreea879 Andreea879 Buna seara, Am si eu o intrebare, o sa incerc sa spun cat mai pe scurt. Mama a fost unica mostenitoare de drept a unchiului ei, care nu a avut ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sangel sangel Buna seara eu am o problema privind succesiunea dupa mama mai exact lucrurile stau in felul urmator : mama mea a decedat in 2015 luna martie si mi-au ramas o ... (vezi toată discuția)
Arendatorul a decedat. ce pot face moștenitorii pentru a rezilia contractul de arendă? vioricaber vioricaber in legatura cu un contract de arenda-mama a avut contrcat de arenda incheiat cu o firma [e 10 ani -2027 expira.Mama a murit si noi suntem cinci frati dar nu am ... (vezi toată discuția)