avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trebuie contestat NUP in caz de concurs de infractiuni?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trebuie contestat NUP in caz de concurs de infractiuni?

In caz de mai multe infractiuni (lovire si distrugere) trebuie constestat NUP daca in acelasi dosar s-a dispus UP pt. celalta fapta?

Acuzatie: lovire si distrugere

UP: lovire
NUP : distrugere (cica nu se poate retine ca inculpatul ar fi distrus ceva, negat chiar de martori, probe, proces verbal...dar in fine)

Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Nu am primit nici o hartie oficiala de UP/NUP, insa m-am dus la parchet am facut cerere de studiu si am aflat din dosar aceste lucruri. Mi s-a spus ca dosarul va fi trimis la judecatorie.

Intrebarea mea: trebuie neaparat sa formulez in acest caz plangere la prim procuror in termen de 20 de zile pt. distrugere? Banuiesc ca acel dosar trebuie sa fie semnat intai de prim procuror inainte de-a fi trimis in judecata...daca ma trezesc cu dosarul deja trimis catre judecatorie, mai fac plangere catre prim procuror? sau imi depun pur si simplu toate probele in instanta, urmand ca judecatorul sa il condamne si pt. distrugere?

Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 20:13, 22 Septembrie 2011
Ma scuzati, probabil ca m-ati inteles gresit, acuzatiile sunt in acelasi dosar... insa pt. o fapta s-a dat UP pt. alta NUP.
Pe scurt cineva a facut scandal intr-un bar, a lovit mai multe persoane si a distrug mobilierul, mai multe sticle,etc... s-a reinut UP pt. lovire cu propunere de trimitere in judecata, si NUP pt. distrugere, pentru ca ... "nu se poate retine in sarcina inculpatului ca ar fi distrus ceva in noaptea de ... spre... "

Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
xuser, utilizator
Si dvs. scrieti confuz. Daca pentru loviri s-a dat up inseamna ca va incepe urmarirea penala .Daca s-a terminat up si s-a emis rechizitoriul , dosarul va fi trimis in instanta.
Daca faptele erau concurente initial, prin faptul ca in cazul uneia dintre ele s-a dat nup, inseamna ca nu mai exista concurs ci o infractiune unica, adica cea de loviri.
Si unde trebuie sa dovedesc ca exista si fapta de distrugere? Judecatorie sau trebuie neaparat sa formulez plangere la prim procuror?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Eliberare "din lipsa de probe"....in cazul unei talharii marinaagapi marinaagapi Buna ziua, in urma cu o luna fiul meu a fost talharit de catre 2 indivizi.In urma demersurilor facute de catre politie am reusit identificarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Rezolutie parchet Statescu Statescu Buna seara! Intr-o incheiere instanta penala stabileste ca va sesiza parchetul pentru a se efectua cercetari.... Judecatoria trimite Parchetului o nota prin ... (vezi toată discuția)