In caz de mai multe infractiuni (lovire si distrugere) trebuie constestat NUP daca in acelasi dosar s-a dispus UP pt. celalta fapta?
Acuzatie: lovire si distrugere
UP: lovire
NUP : distrugere (cica nu se poate retine ca inculpatul ar fi distrus ceva, negat chiar de martori, probe, proces verbal...dar in fine)
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Nu am primit nici o hartie oficiala de UP/NUP, insa m-am dus la parchet am facut cerere de studiu si am aflat din dosar aceste lucruri. Mi s-a spus ca dosarul va fi trimis la judecatorie.
Intrebarea mea: trebuie neaparat sa formulez in acest caz plangere la prim procuror in termen de 20 de zile pt. distrugere? Banuiesc ca acel dosar trebuie sa fie semnat intai de prim procuror inainte de-a fi trimis in judecata...daca ma trezesc cu dosarul deja trimis catre judecatorie, mai fac plangere catre prim procuror? sau imi depun pur si simplu toate probele in instanta, urmand ca judecatorul sa il condamne si pt. distrugere?
Ma scuzati, probabil ca m-ati inteles gresit, acuzatiile sunt in acelasi dosar... insa pt. o fapta s-a dat UP pt. alta NUP.
Pe scurt cineva a facut scandal intr-un bar, a lovit mai multe persoane si a distrug mobilierul, mai multe sticle,etc... s-a reinut UP pt. lovire cu propunere de trimitere in judecata, si NUP pt. distrugere, pentru ca ... "nu se poate retine in sarcina inculpatului ca ar fi distrus ceva in noaptea de ... spre... "
Si dvs. scrieti confuz. Daca pentru loviri s-a dat up inseamna ca va incepe urmarirea penala .Daca s-a terminat up si s-a emis rechizitoriul , dosarul va fi trimis in instanta.
Daca faptele erau concurente initial, prin faptul ca in cazul uneia dintre ele s-a dat nup, inseamna ca nu mai exista concurs ci o infractiune unica, adica cea de loviri.
Rezolutie parchet
Statescu
Buna seara! Intr-o incheiere instanta penala stabileste ca va sesiza parchetul pentru a se efectua cercetari.... Judecatoria trimite Parchetului o nota prin ... (vezi toată discuția)