avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune materiale

Buna ziua,as dori sa stiu daca pot obtine daune materiale in situatia in care sint citat intr-un proces in calitate de martor deoarece procesul se desfasoara in alta localitate si teoretic pierd o anumita suma de bani si timp.Daca da ,cererea va fi adresata judecatorului iar despagubirea ar trebui sa fie suportata de persoanele care sint implicate in proces( procesul se refera la inmatricularea fictiva a unor masini luate in leasing pe unele firme care nu au avut nici o legatura cu masinile)Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 10:06, 22 Septembrie 2011
Martorul are dreptul la restituirea cheltuielilor facute pentru depunerea marturiei, respectiv cheltuielile de drum-transport si cazare. Aveti dreptul de a cere aceste cheltuieli judecatorului dar va trebui sa aveti acte doveditoare pentru ele (chitante, bonuri fiscale).In baza unei incheieri judecatorul va dispune restituirea acestor cheltuieli catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de transport p. vatamata/martori. xuser xuser Cheltuielile de transport ale p. vatamate si ale martorilor pot fi incadrate la cheltuieli judiciare respectiv daune materiale? Sa zicem ca un cetatean ... (vezi toată discuția)
Calitatea de martor gaba gaba Buna ziua Saptamana trecuta venind de la munca, am gasit in usa, deci nu la cutie, o citatie. Nu stiu daca acest document nu trebuia protejat in vreun fel. Nu ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de martor alexeevici alexeevici Buna ziua! As vrea sa stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint in instanta dupa ce am fost citat in calitate de martor. Detalii: Anul trecut ... (vezi toată discuția)