Decizia curtii constitutionale 670 din18/05 2011 referitoare la ne-constitutionalitatea art.26/lg.230 se aplica si retro-activ? sau numai pentru viitor? Va multumesc cu anticipatie.
Din ce vad eu nu articolul este neconstitutional ci doar sintagma „de la adoptarea acesteia“.
In ceea ce priveste retroactivitatea nu se mentioneaza nimic.
Dar analizand intrebarea inteleg ca se doreste atacarea unei hotarari mai vechi, care a trecut de termenul de 45 zile si probabil anterioara deciziei CC.
Pentru informarea dumneavoastra sant mai multe hotarari:1-Si-au facut salarii dupa ce in momentul alegerilor au declarat ca vor fi onorific. 2-Si-au acordat prime fara aprobarea AG. 3-Au executat si executa in continuare lucrari mari si scumpe fara acordul AG,fara a avea buget de venituri si cheltuieli.4-Nu pot face dovada ca au fost anuntati toti locatarii de sedinta,si presedintele comisiei de cenzori nu a vrut si nu a validat legalitatea acestora. Mai sant si altele dar acestea mi se par cele mai importante puncte care inplicit duc la nulitatea P.V. de sedinta.
Intradevar nu tot art.26/230 este ne-constitutional ci doar sintagma" de la adoptarea acesteia",care se raporteaza la prevederile art.25 al.4 precum ca ".....hotararile AG se consemneaza in PV, se semneaza de membrii com . ex. si se comunica in scris tuturor locatarilor"...Din moment ce ei nu au comunicat in scris locatarii au fost lipsiti de mijlocul de proba in instanta si au modificat dupa placere PV cu ce le-a convenit sustinand apoi "ASA SA HOTARAT IN AD. GEN."
Nu sunt avocat dar stiu ca s-au modificat prevederile legale asa incat nu se mai poate intrerupe un porces pentru exceptie de neconstitutionalitate. Ca atare, o data legea declarata neconstitutionala uremaza sa fie modificate sentintele care se folosesc de legea respectiva incepand cu data sezizarii Curtii Constitutionale banuiesc. Poate un avocat sa ne lamureasca mai bine care este procedura.
In fond legea e neconsitutionala din momentul adopatrii ei, nu din momenetul in care cineva isi da seama si sezizeaza Curtea Constitutionala.