avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz pentru sef serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz pentru sef serviciu

buna ziua,
am o prietena incadrata ca sef serviciu propriu ssm care si-a dat demisia si i s-a spus ca trebuie sa stea in preaviz 45 de zile lucratoare conform noului cod al muncii?functia de sef serviciu este functie de conducere?ma puteti ajuta cu un articol din lege sau ceva de genul asta care sa ateste/sau nu acest lucru? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:00, 22 Septembrie 2011
intr-adevar, conform noilor modificari aduse Codului Muncii, preavizul in caz de demisie, pentru functiile de conducere este de PANA la 45 de zile lucratoare. Insa, daca prietena dumneavoastra nu a semnat un act aditional la contractul de munca prin care sa se insereze noul preaviz in caz de demisie atunci se va aplica preavizul din contractul de munca semnat initial. Avand in vedere ca, orice modificare la contractul de munca, cu mici exceptii, se face printr-un act aditional la CIM, aceasta implica acordul partilor (semnatura angajatului si a angajatorului pe actul aditional). O astfel de modificare (preaviz in caz de demisie) nu poate fi impusa din start prietenei dumneavoastra daca ea nu a a fost de acord cu ea prin intermediul unui act aditional.
D-na avocat are dreptate.
In plus, functiile de conducere le aflati din organigrama / statul de functii, regulament etc existente in cadrul societatii. De obicei seful de serviciu are functie de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz ciprianst ciprianst As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme: - angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei oanamitica oanamitica Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si ... (vezi toată discuția)
Demisie - noul cod / data demisiei si ultima zi justlivefree justlivefree Buna ziua. Vin la dvs. cu cateva nelamuriri 1. Noul cod al muncii (daca a intrat in vigoare !? ) este aplicabil si angajatilor care nu au mai semnat ... (vezi toată discuția)