avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este sau nu cazul probei cu expertiza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este sau nu cazul probei cu expertiza

Intr-un proces in care sint reclamant, la dosar se afla o adresa semnata de un functionar al unei banci prin care se atesta o situatie de fapt esentiala pt. solutionare.
Adresa este raspuns la solicitarea din oficiu a instantei.
Date fiind imprejurarile cauzei, eu reclamant sustin ca este aproape 100% probabil ca respectiva atestare nu corespunde realitatii, dar nu pot avea certitudine
Pot cere expertiza (contabila) prin care sa se verifice de catre expert actele detinute de banca in baza carora a fost atestata situatia de fapt?
In fals nu ma pot inscrie cred eu pt. ca nu este falsificata vreo semnatura, deasemenea neavind certitudine (sa zicem ca exista 10% probabilitate sa fie totusi reala atestarea).
Cum trebuie procedat intr-o astfel de situatie? in care totusi este necesara "aflarea adevarului" pt. o solutie corecta.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 20:00, 23 Septembrie 2011
Puteti formula o solicitare instanei de a dispune , ca organul bancar sa depuna actul ,in copie xeroxat , care a stat la baza datelor sau informatiei comunicate instantei , bine inteles ca d-tra sa argumentati cu probe combaterea celor scrise ca ne adevarate.
Deasemenea va puteti adresa bancii , sa va comuniuce ,fiind obligata sa va puna la dispozitie sau sa va cheme la sediu sa va documentazti , contrariu apelati la legea contenciosului ad=tiv. desprea aceasta actiune a d-tra informati si instanta.
-nu exista "actul care a stat la baza.." , este alta situatie, care nu poate fi verificata decit prin expertizarea mai multor documente ale bancii care nu se comunica
-banca nu va putea pune la dispozitie... decit unui expert contabil, nu mie, care nu sint asa ceva
-cea re banca cu contenciosul adt.? nu este autoritate publica

va rog in continuare un raspuns /opinie la intrebarea mea
Documentele primare e adevarat ca nu se comunica, insa la cererea instantei banca este obligata sa le depuna.
Expertiza trebuie sa fie admisa de instanta, deoarece daca doriti o expertiza extrajudiciara nu va pune la dispozitie banca nimic.
Este foarte posibil daca banca e in culpa sa nu va mai raspunda in nici un fel la nici o solicitare.

Puteti adresa un memoriu si bancii nationale din orasul dvs, poate ca dispun efectuarea unui control, puteti sa va sustineti memoriul si prin inscrierea in audinta la directorul BNR.
este vorba despre un cont bancar al unei persoane juridice la o banca B
discutia este daca in acel cont la o anume data s-ar fi aflat sau nu o suma anumita
banca B a raspuns instantei printr-o adresa in care atesta cu extrase de cont ca suma nu se afla in acel cont
eu reclamant sustin ca suma se afla in cont, avind in vedere mai multe detalii pe care le cunosc si pe care nu le expun pe forum pt. ca este extrem de mult de povestit, dar am convingerea ca functionarii bancii B mint
nu este insa vorba de falsificare, nici nu pot sustine ca este declaratie in fals, pentru aceasta ar trebui sa am certitudine, dar nu am si nu am cum sa am
de aceea intreb: este corect sa solicit expertiza financiar-bancara pt. verificarea actelor interne ale bancii si pt. a se stabili daca da sau nu suma era in cont?
se poate limita instanta la adresa bancii prin care se atesta.. considerind ca aceasta este reala si sa respinga expertiza?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
eugen82, utilizator
va recomand sa cititi legea contenciosului administrativ ,si daca nu constatati dece am spus consultati un avocat .!!!.

Alte discuții în legătură

Expertiza grafologica, nelamurire BodoFBI BodoFBI buna ziua, as dori sa aflu daca se poate face expertiza grafologica pe o copie a unui contract individual de munca care este fals, deci nu exista un original ... (vezi toată discuția)
Curatela minor annanica7 annanica7 Copilul meu a mostenit o suma de bani care se afla inca in contul bancar al defunctului. Am solicitat bancii sa transfere suma de bani care se cuvine ... (vezi toată discuția)
Speta "frauda bancara+divulgare informatii confidentaile despre un client al bancii" Consultant Covasna Consultant Covasna Directorul unei banci a transferat prin internet banking suma de 2950 ron de pe contul persoanei juridice X pe comtul persoanei juridice Y. Ulterior ... (vezi toată discuția)