Copilul meu a mostenit o suma de bani care se afla inca in contul bancar al defunctului. Am solicitat bancii sa transfere suma de bani care se cuvine minorului in contul de economii pe care l-am deschis pe numele acestuia, la o alta banca. Banca a refuzat sa faca aceasta operatiune solicitandu-mi sa prezint o dispozitie de curatela in acest sens. Am fost la autoritatea tutelara pentru a obtine o astfel de curatela, dar aceasta mi-a spus sa ma adresez instantei.
Pot cere instantei sa ma desemneze curator pentru a transfera acesti bani in contul minorului?Sau ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Daca mostenirea a fost dezbatuta la notarul public, curatorul care a participat la dezbaterea succesiunii este competent si in aceasta situatie, eventual solicitati notarului public sa revina la autoritatea tutelara cu o noua adresa. in caz contrar va adresati instantei .
Curatela
mihaicalara
M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)