avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela minor

Copilul meu a mostenit o suma de bani care se afla inca in contul bancar al defunctului. Am solicitat bancii sa transfere suma de bani care se cuvine minorului in contul de economii pe care l-am deschis pe numele acestuia, la o alta banca. Banca a refuzat sa faca aceasta operatiune solicitandu-mi sa prezint o dispozitie de curatela in acest sens. Am fost la autoritatea tutelara pentru a obtine o astfel de curatela, dar aceasta mi-a spus sa ma adresez instantei.
Pot cere instantei sa ma desemneze curator pentru a transfera acesti bani in contul minorului?Sau ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:29, 17 Octombrie 2016
Daca mostenirea a fost dezbatuta la notarul public, curatorul care a participat la dezbaterea succesiunii este competent si in aceasta situatie, eventual solicitati notarului public sa revina la autoritatea tutelara cu o noua adresa. in caz contrar va adresati instantei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire pentru minor Stelagre Stelagre Buna seara,am o fetita minora sub 14 ani, tatal ei a murit si am inceput succesiunea. Eu nu am fost casatorita cu el, la data decesului a fost necasatorit. ... (vezi toată discuția)
Curatela mihaicalara mihaicalara M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)