Buna ziua,
In luna noiembrie, anul 2007 am luat un credit de nevoi personale de 10 mii Euro de la o banca, pentru un cunoscut. Nu am beneficiat de bani, tipul a plecat intre timp din tara si nu este de gasit. Di ianuarie 2011, creditul a fost cesionat, suma totala a ajuns la 54000 Ron in prezent. Am facut doar un act "de mana" cu respectivul in momentul in care i-am dat banii, insa nu am facut nimic la notar. Sunt mai multe persoane in situatia mea, in acest caz, deci as avea cativa martori, inclusiv o contabila care mi-a facut angajarea la firma inculpatului, pentru a putea accesa creditul. Ideea este ca as vrea sa obtin o decizie in istanta, prin care creditul si penalitatile si... sa fie transferate acestuia. Care sunt sansele sa se poata obtine o astfel de decizie? Intre timp, evident ca sunt presat de firma de recuperare...Multumesc!
Nu sunt foarte multe sanse. Puteti deschide o actiune in instanta sa va recuperati suma inscrisa in documentul scris de mana. Puteti incerca sa cereti si accesoiile celelalte, insa este un proces de durata, si mai exista riscul sa ramaneti cu o sentinta judecatoareasca, si nimic mai mult.
Ochii mari pe viitor!
buna ziua,
din pacate persoana care a incheiat contractul cu banca sunteti dumneavoastra, prin semnarea contractului. in contract apar toate indatoririle dumneavoastra fata de banca. cealalta persoana nu are nici o indatorire conform contractului.
puteti doar sa faceti o plangere la politie , iar politia sa-i dechida dosar de urmarire pentru inselaciune.