avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de Consum - Inselaciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de Consum - Inselaciune

Buna ziua,
In luna noiembrie, anul 2007 am luat un credit de nevoi personale de 10 mii Euro de la o banca, pentru un cunoscut. Nu am beneficiat de bani, tipul a plecat intre timp din tara si nu este de gasit. Di ianuarie 2011, creditul a fost cesionat, suma totala a ajuns la 54000 Ron in prezent. Am facut doar un act "de mana" cu respectivul in momentul in care i-am dat banii, insa nu am facut nimic la notar. Sunt mai multe persoane in situatia mea, in acest caz, deci as avea cativa martori, inclusiv o contabila care mi-a facut angajarea la firma inculpatului, pentru a putea accesa creditul. Ideea este ca as vrea sa obtin o decizie in istanta, prin care creditul si penalitatile si... sa fie transferate acestuia. Care sunt sansele sa se poata obtine o astfel de decizie? Intre timp, evident ca sunt presat de firma de recuperare...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancatod , utilizator 12:14, 22 Septembrie 2011
Nu sunt foarte multe sanse. Puteti deschide o actiune in instanta sa va recuperati suma inscrisa in documentul scris de mana. Puteti incerca sa cereti si accesoiile celelalte, insa este un proces de durata, si mai exista riscul sa ramaneti cu o sentinta judecatoareasca, si nimic mai mult.
Ochii mari pe viitor!
buna ziua,
din pacate persoana care a incheiat contractul cu banca sunteti dumneavoastra, prin semnarea contractului. in contract apar toate indatoririle dumneavoastra fata de banca. cealalta persoana nu are nici o indatorire conform contractului.
puteti doar sa faceti o plangere la politie , iar politia sa-i dechida dosar de urmarire pentru inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este inselaciune? adrian-farcas adrian-farcas Buna ziua In 2006 am luat 2 credite de nevoi personale la cateva luni distanta unul de altul. Au fost platite cateva rate la fiecare iar mai apoi nimic. ... (vezi toată discuția)
Este prescrisa datoria ? stef_56 stef_56 o prietena ma roaga sa va intreb daca are sanse sa scape de o datorie bancara 1. imprumut bancar luat in 2007 cu polita de asigurare platita anticipat pe 10 ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? Ismail Derya Ismail Derya In urma cu cativa ani am incheiat un contract de credit negarantat pentru nevoi personale de la o banca nou lansata pe piata romaneasca si care era in ... (vezi toată discuția)