avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... somaj pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

somaj pensie alimentara minor

Buna ziua, nu sunt divortat legal, dar platesc pensie alimentara fiicei mele prin mandat postal cu confirmare de primire. De luna aceasta am intrat in somaj. vreau sa mi ajut in continuare copilul , insa as dori sa mi spuneti prin lege cat sunt obligat sa contribui ca suma avand in vedere ca sunt somer? va multumesc . o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 24 Septembrie 2011
Daca valoarea pensiei ce o platiti acum este stabilita de instanta printr-o hotarare, trebuie sa faceti actiune pentru micsorarea acesteaia motivata de faptul ca vi s-au diminuat veniturile. Fara o hotarare noua care sa o inlocuiasca pe precedenta sunteti dator la plata in continuare a aceleiasi pensii.
PS. Pensia de intretinere nu este un "ajutor" ce il dati dv. copilului ci este o obligatie speciala ce o aveti dv. in calitate de parinte fata de aceasta. De aici deriva si sanctiunea penala daca nu o platiti.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
br_nicku, utilizator
nu exista nici o hotarare judecatoreasca, doar un acord verbal intre mine si fosta sotie.
daca ati divortat, in hotrarea de divort nu este trecuta pensia de intretinere stabilita de instanta? :-/
miha_yt a scris:

Buna ziua, nu sunt divortat legal, dar platesc pensie alimentara fiicei mele prin mandat postal cu confirmare de primire. De luna aceasta am intrat in somaj. vreau sa mi ajut in continuare copilul , insa as dori sa mi spuneti prin lege cat sunt obligat sa contribui ca suma avand in vedere ca sunt somer? va multumesc . o zi buna

Potrivit legii, ati fi fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata a 25% din veniturile nete realizate lunar .. in acest sens, puteti sa-i trimiteti lunar minim 25% din indemnizatia de somaj pe care o primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sipiran sipiran Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita pentru tatal nu mai are loc de munca anomisanomis anomisanomis sunt inca casatorita ,dar despartita in fapt de aproape 2 ani.avem o fetita de 2 ani care mi-a fost incredintata spre crestere si intretinere ,prin sentinta ... (vezi toată discuția)