Doamna ,nu ati fost casatoeiti spuneti dumneavoastra ,da copilul a fost recunoscut , ii poarta numele tatalui? ,daca da e in regula . Procedura prin care dumneavoastra il puteti obliga pe tata sa se achite din punct de vedere financiar fata de copil, e judecata . Il chemati in judecata pentru plata pensiei alimentare ,fara teama , chiar daca are venituri mult mai mari dect ale dumneavoastra nu conteaza , va dau un exemplu cunoscut care imi vine in minte acum ,Adrian Mutu cu fosta lui sotie Alexandra Dinu ,ce venituri are Mutu si ce venituri are Alexandra si exemplele ar putea continua. Veniturile se iau in consideratie ,numai cele oficiale ,salariu , bilant contabil . Daca pe parcursul procesului dumnealui nu declara cinstit ,si dumneavoastra stiti ca mai are si alte venituri le spuneti instantei . Asa ca stati linistita , batetiva pentru drepturile copilului pentru ca nu o sa vi se intimple nimc , garantat . Eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat , e altceva ,stie ce sa ceara ,cum sa ceara, etc. =D>=D>=D>
Imi cer scuze, am uitat sa mentionez...DA, copilul poarta numele tatalui... este recunoscut de acesta...
Va multumesc...
Referitor la problema dvs, puteti sa pomrovaiti o actiune in instanta avand ca obiect incredintare minor si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
Instanta judecatoreasca decide incredintarea copiilor minori in functie de interesului copiilor. In determinarea interesului copiilor minori se tine seama de anumiti factori, cum ar fi:
- posibilitatile materiale ale parintilor;
- posibilitatile de dezvoltare fizica, morala si intelectuala pe care copiii le pot gasi la unul dintre parinti;
- legaturile de afectiune stabilite intre copil si familie.
- starea sanatate a copilului, varsta, sexul acestuia;
- moralitatea parintilor.
Pentru a decide cu privire la incredintarea copiilor minori, instanta de judecata este obligata sa asculte pe parinti, autoritatea tutelara si pe copiii care au implinit varsta de 10 ani. Concluziile delegatului autoritatii tutelare trebuie sa se intemeieze pe rezultatul investigatiilor acestui organ concretizate intr-un act de ancheta sociala.
Tatalui nu i se poate incredinta copilul decat daca acesta o solicita, intr-un dosar separat, si nicidecum in cel care dvs solicitati pensie alimentara. Si sansele tatilor sa castige acest gen de dosar, sunt relativ reduse.
faceti numai actiune pentru stabilirea pensiei alimentare, pentru ca totul sa va fie mai simplu si rezovat rapid.
nu va faceti griji, nimeni nu va poate lua copilul, chiar daca veti fi amenintata astfel.
av. vasilescu