Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema - datele sunt:
- sunt mama unui copil de 5 ani
- eu si tatal copilului nu am fost casatoriti
- pana cum ceva timp (de fapt, pana acum vreun an de zile) se mai interesa de soarta copilului, mai dadea cate un telefon, mai participa la cresterea lui doar material (pt ca altfel nu a participat niciodata) trimitand diverse sume de bani din cand in cand;
Intrebarile mele sunt:
- care este procedura ce trebuie sa o urmez pentru a-i cere pensie alimentara
- nu ii cunosc veniturile, el administreaza o firma si isi poate pune ce venituri vrea el pe adeverinta - exista vreun criteriu de stabilire a veniturilor in afara de bilant??? - el poate face tot felul de artificii pt a se degreva de aceste obligatii...asta am cam observat in ultimul an ... trebuie sa fac eu dovada veniturilor lui sau se solicita documente oficiale prin care se stabilesc veniturile???
- exista riscul, ca solicitandu-i pensie alimentara sa ajung sa imi pierd copilul - adica el sa solicite incredintarea copilului??? in mod cert are venituri mai mari ca ale mele si ii poate oferi - doar din punct de vedere material - mai multe copilului...insa din punct de vedere educational sau afectiv nu stiu ce ii poate oferi un "domn" care si-a vazut copilul in 5 ani doar de max 15 ori, care a stat cu el aprox 2 saptamani legate...si care suna sa intrebe de copil in medie cam o data la 6-7 saptamani... NU vreau sa imi pierd copilul, in favoarea unui astfel de "tata"...
Va multumesc pt raspunsuri...
Daca nu va e incredintat copilul, e mai greu de obtinut pensie de intretinere. Cum spunea o colega mai sus, sa cereti numai asta... daca nu va e incredintat, mai greu cu practica.
Va recomand sa faceti si incredintarea, e mai mult o formalitate odata ce copilul a stat la dv. pana acum.
Bilantul contabil nu se ia in calcul, asa cum spunea cineva mai sus. Dividendele nu sunt venituri permanente, e important daca domnul obtine venituri constante, lunare, indiferent de sursa. Daca nu, se stabileste o pensie la venitul minim pe economie.
In principiu actinea in stabilirea pensiei in favoarea copilului este simpla si intotdeauna admisibila deoarece instantele vegheaza asupra protejarii interesului superior al minorilor.
Insa va recomand sa va angajati un avocat pentru a evita complicatiile.
Dupa incredintare si stabilirea obligatiei de intretinere veti putea sa solicitati majorarea pensiei ori de cate ori cresc si veniturile tatalui copilului dvs.
Nu ezitati sa va angajati un avocat deoarece ar fi rusinos sa va treziti ca ( fie din lipsa de argumete si probe, fie din necunoastrea legii, fie din conducerea gresita a procesului ), in final, se poate intampla sa plateasca doar o pensie stabilita de instanta prin raportare doar la venitul minim pe economie.:oops:
Va dorim success !
Incredintare minor
mirela1999
buna ziua,
am un copil de 9 ani. de 5 ani sunt plecata din tara impreuna cu copilul, cu acordul tatalui dar fara a a vea o hotarare definitiva de incredintare ... (vezi toată discuția)