avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna \" ...cu recurs in 15 zile\" ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna " ...cu recurs in 15 zile" ?

Ptr a tine legatura cu copilul fostul sot a ales varianta prin hotarare judecatoreasca si nu pe cale amiabila, astfel in urma actiunii ce a initiat-o, a primit o hot judec cu recurs in 15 zile .Ma intereseaza sa-mi spuneti va rog, ce inseamna acest recurs.
1.Ce se intampla in situatia in care face recurs . Daca am obligatia sa fac intampinare si sa ma prezint cu copilul in instanta pentru alta audiere a copilului, la fel cum a fost in "fond".As dori sa stiu daca ptr recurs sunt doi judecatori .
2.Ce se intampla in cazul in care nu face recurs si daca hotararea devine definitiva si irevocabila.

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:55, 22 Septembrie 2011
Termenul de recurs este acel termen prin care o parte poate ataca decizia instantei si solicita unei institutii superioare judecarea.

Daca nu face recurs decizia ramane definitiva si irevocabila.
In primul rand, impotriva sentintei instantei de fond in cazul stabilirii programului de vizita, se poate formula apel si abia dupa pronuntarea hotararii din apel, recurs in 15 zile de la comunicarea deciziei.
Apoi, in apel este necesar sa formulati intampinare, insa copilul nu va mai fi ascultat.
Instanta de apel este formata din 2 judecatori, iar cea de recurs din 3 judecatori.
Daca nu se va formula apel in 15 zile de la comunicare, hotararea instantei de fond va ramane definitiva si irevocabila, iar programul stabilit va trebui respectat de ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)
Recurs dupa 5 luni de la pronuntare, posibil? iulian.i iulian.i Buna ziua, Am avut un proces contra unui proces verbal care imi suspenda dreptul de a conduce, am castigat.Dupa 5 luni mi-a venit acasa informarea cum ca am ... (vezi toată discuția)
Apel ordin de protectie - termen ralu_k79 ralu_k79 Buna seara, Ma puteti sfatui cu privire la termenul legal in care se poate formula apel impotriva unei Hot prin care s-a admis instituirea unui ordin de ... (vezi toată discuția)