avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o firma poate fi obligata sa plateasca retroactiv o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o firma poate fi obligata sa plateasca retroactiv o pensie alimentara prin ordonanta de poprire?

Se poate plati retroactiv pensia alimentara, atat timp cat instanta a trimis ordonata de poprire la firma unde lucreaza fostul sot?(mi-a fost confirmat ca au primit-o)
Iata ce a raspuns specialistul de la resurse umane de la o firma mare din Bucuresti:
:-/Avocata mea a zis ca o sa castigam acest proces dar o sa dureze 2-3 ani si probabil o sa trebuiasca sa faca naveta din provincie la Bucuresti ceea ce ma las lehamite pentru cei 6000 RON. Deja am avut 2 procese pe aceasta pensie alimentara intrucat fiica mea intre timp a devenit majora si a trebuir sa-si dea tatal in judecata pentru pensie si iar a pierdut 3 luni pana sa judecat, pana sa dat rezolutia, pana a ajuns la firma ex-sotului., si uite asa am pierdut 6 luni de pensie un drept al copilului meu care a inceput clasa a 11 a doar cu 3 manuale.As dori un raspuns concret si fara termeni care sa ma ameteasca.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 11:00, 24 Septembrie 2011
@ella cit de greu e sa citesti un Cod de Procedura???? Hai sa nu dam raspunsuri de dragul raspunsului, femeia trebuie sa stie ce va cere, de aproape un an nu a primit nimic.
Deci 1/2 din salariu. Daca nu respecta aceasta proportie la prima pensie trimisa nu asteptati si cautati alt avocat sa va faca o actiune pentru Validarea popririi.
"Art. 409
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;"
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
br_nicku, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Retinere pensie alimentara din salar rusumaria1 rusumaria1 buna ziua am primit o hotarare judecatoreasca de infiintare a popririi unui angajat \" pentru pensie alimenatara pentru 2 copii de 130lei/copil ... (vezi toată discuția)