Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema:
Am trait in concubinaj din anul 2000 pana in 2007 dupa care ne-am casatorit . Sotul a hotarat prin alungarea din domiciliu sa divortam. Doresc sa cunosc care sunt drepturile mele in situatia in care sunt pensionara din-naintea concubinajului si nu am avut alta sursa de venit iar din anul 2004 am construit impreuna o casa , nu avem copii si sotul detine din-naitera concubinajului un lant de unitatii economice . Va multumesc anticipat.
Lantul de unitati economice sunt ale sotului, ca bun propriu. Chiar daca nu ati avut venit pe perioada concubinajului , munca dvs. in gospodarie (ati gatit, spalat, facut menaj in general) se ia in considerare si va fi evaluata (daca pentru tot ce ati facut dvs. in casa ati fi angajat pe cineva, s-ar fi platit bani). In ceea ce priveste casa, depinde: ati construit-o luand un credit, s-a construit din economiile personale ale sotului, ati contribuit cu ceva, cand ati terminat-o. In cadrul unui proces de partaj (din pacate, alta situatie nu aveti daca doriti sa obtineti ceva) veti aduce toate dovezile pentru a va demonstra fie un drept de creanta, fie dreptul de proprietate (depinde ce data are procesul verbal de receptie a imobilului incheiat de primarie)
receptia casei sa facut in timpul casatoriei am dreptul la depozitele din banca din timpul casatoriei am dreptul la pensie de intretinere avem 4 ani de casnicie multumesc
Divort-partaj
bubulina40
Teren achizitionat inainte de casatorie si inceput constructie casa inca neterminata si mentionez ca sotia nu a are serviciu dar a intrat in aceasta casnicie ... (vezi toată discuția)