avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa gestiune - nereguli in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa gestiune - nereguli in cartea de munca

buna ziua numele meu este laurentiu.am o rugaminte daca ma puteti ajuta.am lucrat ca vinzator la un magazin,totul a fost ok pina intro seara cind am inchis magazinul si a venit patroana ca vrea sa faca inventar.eu nu am stat la inventar.bun a doua zi am intrbat cum a iesit inventarul nu a comentat nimic dar dupa 2 zile ma acuzat ca am iesit lipsa 5000 ron .am intrbat ,pai si ce facem acum k in situatia asta eu nu pot continua.am zis k daca e plec .bun am plecat .mentionez ca de vindut a vindut si ea si sotul dinsei cind nu eram eu.dupa o saptamina au inceput amenintari ca pune tiganii pe mine si pe copii sa ma agreseze.mam interesat la ITM si aveam contract pe doua ore cu toate ca era vorba de 4 ore.acum are o alta vinzatoare fara ami incheia mie contractul.ce pot eu face si ce imi poate face,cu toate ca acuzele sint false?va rog sa ma ajutati.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: laurentiucostel22 , utilizator 21:30, 22 Septembrie 2011
In primul rand trebuie sa faci o cerere de incetare a contractului de munca si sa o trimiti prin posta cu confirmare de primire.Daca au de gand sa te sanctioneze,sunt mai multi pasi de urmat si au obligatia sa iti aduca la cunostinta.In cazul in care te simti neindreptatit,ai dreptul legal sa te aperi.Nu pot recupera pierderea,chiar daca o demonstreaza ,decat in instanta.O seara buna!
cui so trimit.sa merg eu la ITM si sa le comunic ca nu mai lucrez ? va rog mai explicit.multumesc
Cererea de incetare a c.i.m. o trimiteti angajatorului .. ITM-ul nu are ce sa faca cu aceasta .
Trebuie sa faceti o cerere de incetare a contractului de munca sau o demisie,pe care sa o trimiteti angajatorului prin posta cu recomandare de primire.Nimeni nu poate fi obligat sa presteze o munca.Contractul de munca reprezinta vointa partilor.Angajatorul este obligat sa va inregistreze cererea si sa raspunda intr-un fel.Trebuie sa va aduca la cunostinta orice decizie pe care o vor lua ,in scris.Cat despre comportamentul dvs ca si angajat,daca acestia au dovezi ca exista o lipsa in inventar din culpa dvs,trebuie sa va aduca la cunostinta,in scris si sa efectueze cercetarea disciplinara.Dvs ati luat in primire gestiunea pe semnatura?
multumesc.parerea mea ar fi sau cel putin asa cred ca ar trebui sa merg la itm,sa anunt ca de acum 2 saptamini nu mai lucrez la ei ,ca intre timp are o alta fata,in mare ca nu ma concediat.de unde nu stiu eu k intre timp poate fura si cade p mine vina .e normal ce gindesc?

Alte discuții în legătură

Refuz concret incetare c.i.m. nashu1111 nashu1111 In primul rand buna ziua si bine v-am gasit. De cateva saptamani ma lovesc tot mai mult si mai tare de nesimtirea unor angajatori: mi-am depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt foarte supărată de situația prin care trec ... Atitiene Atitiene Bună seara, sunt foarte supărată de situația prin care trec și caut răspuns la oameni capabile sa ma ajute. Anul trecut la 1 august am întrat ca ... (vezi toată discuția)
Anuntarea preavizului verbal Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la ... (vezi toată discuția)