avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma radiata penalitati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma radiata penalitati

Buna seara,

O firma care a fost dizolvata in 2005 si radiata in 2010 fara datorii la Administratia fiscala dar cu un debit la Vama de 4000 lei(amenda pentru neplata unui TVA in vama la un autoturism care nu a putut fi inmatriculat in Romania si introdus inainte de aderare) mai poate beneficia de scutirea de penalitati daca achita debitul pana la 31.12.2011?
Ulterior,datoria s-a imputat asociatilor firmei ca persoane fizice care au primit somatie de la vama sa plateasca aceasta amenda.

Multumesc,

O seara buna,
Cel mai recent răspuns: IonelaSM , utilizator 11:57, 23 Septembrie 2011
Amenzile nu fac obiectul OG 29/ SI OG 30/2011 si nu sunt purtatoare de dobanzi si penalitati.
Cat a fost de plata atunci este si acum.
asociatii firmei au primit somatiile de vama? sau de la administratia financiara?
in baza carui act s-a imputat creanta fiscala persoanelor fizice?
daca a fost dizolvata in 2005 inseamna ca nu a mai avut activitate..termenul d eprescriere a unei creante fiscale este de 5 ani. cand ati luat la cunostinta de obligatiile fiscale pe care le invocati? Ref la faptul ca firma este radiata, nu cred ca va mai plati cineva o datorie pentru o firma care nu mai exista.
Asociatii au primit de la vama somatia.Au mai primit executare silita si toate celelalte somatii notificari etc au fost trimise pe adresa firmei iar asociatii nu le-au primit.Difera adresa de domiciliu de cea a firmei.Acum sun actionati in instanta pentru suma de 4000 lei.Au facut recurs .Ce se poate intampla mai departe?
Multumesc,
O zi frumoasa,
Ionela SM
IonelaSM a scris:

Asociatii au primit de la vama somatia.Au mai primit executare silita si toate celelalte somatii notificari etc au fost trimise pe adresa firmei iar asociatii nu le-au primit.Difera adresa de domiciliu de cea a firmei.Acum sun actionati in instanta pentru suma de 4000 lei.Au facut recurs .Ce se poate intampla mai departe?
Multumesc,
O zi frumoasa,
Ionela SM

Au mai trimis cei de la vama o executare silita:)
am scris in graba...scuze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata, datorii la stat. Tiffany Tiffany Buna ziua, Va relatez mai jos o situatie si as dori sa ma ajutati cu un raspuns: Am avut un srl. Din cauza ca nu stiu ce bilanturi din 2005 cica nu au fi ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita Theo_95 Theo_95 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema -la data de 11-02-2005 am fost instiintati ca societatea a fost dizolvata .La aceea data mai aveam pe societate ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie de plata administratie financiara titi79 titi79 Am primit o somatie de plata de la administratia financiara in aceasta luna pe persoana fizica. Firma a fost deschisa in 2005 si a functionat pana in februarie ... (vezi toată discuția)