avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin acord cu copil minor, program vizita, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin acord cu copil minor, program vizita, pensia alimentara

Sotia mea a hotarat sa divortam si am dori sa o facem prin acord. Copilul are 11 luni si eu nu pot renunta la el. Probabil fiind asa mic, cu sau fara acordul meu, el va fi incredintat mamei iar eu voi fi impins spre un program de vizitare. Daca ma inteleg prin acord cu mama la acest program, voi putea mai tarziu sa-l atac ptr. a putea lua copilul sa stea si cu mine. De la ce varsta pot cere sa iau definitiv copilul la mine ?. Cum este obligata sa-mi respecte programul de vizitare ? Pensia alimentara stabilita prin acord comun poate fi modificata la cerere mai tarziu. In concluzie, intrebarea este daca o hotarare judecatoreasca data in urma unei cereri de divort prin acord comun poate fi atacata si modificata mai tarziu ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:12, 22 Septembrie 2011
Acest lucru depinde foarte mult si de varsta copilului ? Adica in momentul asta, copilul avand 11 luni, o lupta pentru a mi se incredinta mie, ca tata, ar fi total sortita esecului ? Probabil ar trebui argumente foarte puternice ( de ordin material, psihiatric, etc ) ? De la ce varsta as putea intenta o astfel de actiune ( cu sanse reale in conditii obisnuite ) ?
La varsta aceasta nu vad ce instanta ar acorda custodia minorului catre tata cand inca mai se hraneste de la mama.

Puteti depune o asemenea cerere in momentul in care considerati ca interesul superior al copilului este de a fi cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)