avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari de sanatate

Buna ziua ma scuzati ca va deranjez ,dar as vrea sa stiu daca exista un spital anume sau o policlinica in bucuresti care trateaza straini platind asigurarile de sanatate in strainatate ,,si daca nu ,,unde as putea sa fac o astfel de asigurare mie si sotului ,sotul fiind cetatean american ,,unde ar trebui sa platesc sa aibe aceleasi consultati sau internari ca un cetatean romin ,mentionez ca nu am cetatenie americana ,sunt inca cetatean romin,unde as putea sa platesc pentru amindoi daca ma repatriez ,,si daca si copii mei nascuti in usa ,facindule certificate rominesti beneficiaza de asigurari de sanatate in rominia ,,inteleg ca daca am un servici in rominia eu pot plati pentru mine asigurarile dar el ,,ce procedura ar trebui sa urmez ,,mentionez ca suntem asigurati in usa ,,va multumesc
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 17:22, 23 Septembrie 2011
Puteti incheia o conventie cu Casa de Sanatate pentru sotul dvs.
Multumes de raspuns ,,deci el nu are nici un fel de drept nici macar prin casatorie ca sa il pot trata in rominia daca se intimpla ceva ?mentionez ca este bolnal de inima are 4 operati ,daca nu exista alta posibilitate ramine in usa ce ar trebui sa fac daca nu este alta posibilitate ,,urgentele nu se ocupa sau ambulantele ?adica sa pot plati asigurari pentru el cumva nu ?sa nu pateasca ceva ia pastile de 7 ani nu e vorba ca platim pastile sau spitalizare ,vreau sa zic de toti oameni care sunt emigrati in rominia sau rezidenti cum procedeaza nu se mai inbolnavesc ?
Pai eu ce am spus doamna, puteti incheia un contract de asigurare(conventie) cu Casa de Sanatate pentru sot. In Romania cetateanul strain casatorit cu un cetatean roman nu are decat drept de rezidenta si de munca. In Romania doar minorii si urgentele sunt gratuite.

Deci cand veniti in Romania si obtine rezidenta mergeti impreuna la Casa de Asigurari de Sanatate ([ link extern ] )
si incheiati un contract de asigurare. Veti plati lunar 180,9 lei

[ link extern ] -
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
VA MULTUMESC dm avocat ,cu tot respectul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe nelamuriri stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,va deranj si eu cu o probleme ,,poate are cineva un raspuns cunoscind legile romine cu privire casatoria cu un cetatea starin ,,,sunt casatorita in ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru cetatean sua casatorit in romania cu cetateanca romanca denisa25 denisa25 sotul meu lucreaza la Baza Militara Kogalniceanu ,e casatorit in Romania ,e cetatean american si are rezidenta in Romania.Are Insuf renala in stadiul de ... (vezi toată discuția)