avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Buna ziua ,,va deranj si eu cu o probleme ,,poate are cineva un raspuns cunoscind legile romine cu privire casatoria cu un cetatea starin ,,,sunt casatorita in usa ,de curind am cumparat o casa in rominia eu sunt trecuta in contract de vinzare cumparare cu mentiunea ca sunt casatorita cu un cetatean american ,,,el are 2 copii din prima casatorie si eu am unu din prima casatorie ,,si 2 copii comuni in casatoria recenta ,,acum va intreb ,,ce drepturi au copii lui la mastenire si daca am probleme cind am sa fac succesiunea trebuie neaparat sa ii chiem si pe ei la succesiune ,,,,ce drept au copii nostri 2 la succesiune daca sunt amindoi cetateni americani ,,,si ce solutie sa aplic inainte sa se produca un dezastrul ,,,mentionez ca sotul meu a lasat prin divort tot casa masina tot ce a avut la cei 2 copii din prima casatorie ,,,printrun testament facut in usa pot dovedi in rominia cu el ,,daca nu pot face un testament in rominia cit traieste daca este cetatean american ,,,se ia in consideratie ?,,,sustin ca eu nu am renuntat la cetatenia romina si nici nu mi-am luat-o pe al lui numai din acest motiv ,,cutoate ca am sanse la cetatenia american nu am facut-o ,,,va multumesc
Avand in vedere faptul ca la acest moment sotul dvs. inca mai este in viata, este greu de presupus cum vor evolua legile la momentul decesului acestuia.

Conteaza de asemenea si locul unde va deceda sotul dvs.

Se aplica legea locului unde acesta va deceda, deoarece mostenirea se va dezbate la ultimul domiciliu al defunctului.

Daca acesta va deceda pe teritoriul statului american, se vor aplica legile din tara respectiva.

Conform legii romane, vocatie la succesiune au descendentii directi ai defunctului (copii acestuia rezultati din casatorie sau din afara casatoriei, in cote egale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma scuzati ca va deranjez ,dar as vrea sa stiu daca exista un spital anume sau o policlinica in bucuresti care trateaza straini platind asigurarile ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme Mihon Liviu Mihon Liviu Am o situatie deosebita privind succesiunea si anume: -Fratele meu are o fata din prima casatorie. -Dupa divort ,sa casatorit din nou si nu au copii, la a ... (vezi toată discuția)