avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... canalizare infundata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

canalizare infundata

Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatoarele cazuri:
1. S-a infundat teava de scurgere pe coloana de baie si s-au inundat toate apartamentele de la penultimul etaj pana la parter; proprietarul de la etajul 1 a contactat administratorul si i-a cerut un instalator sa rezolve problema; a venit instalatorul, a bagat ”sarpele” si a desfundat canalizarea ( tevile fiind vechi de cel putin 10 ani); unul din proprietari are asigurare la casa si vrea sa-si recupereze banii de la firma de asigurari si a cerut administratorului sa-i dea o hartie (din partea asociatiei, ca o constatare ca teava s-a infundat intre etajele superioare pana la el ( etaj 1).
Iar a 2-a problema legata de acelasi prorietar: la cateva zile, a sunat iar administratorul ca este inundat de vecinul de deasupra; s-a dus un instalator si cu acceptul proprietarului s-a verificat si s-a constatat ca ii curge bazinul de la wc.; instalatorul i-a spus care este problema si acesta a zis ca o va rezolva zilele acestea. Cel inundat ( acelasi ca in situatia de mai sus) vrea iar o hartie in care sa se specifice ca peretii i-au fost inundati din cauza vecinului de deasupra pentru a putea sa-si recupereze banii de la firma de asigurare
Ce este de facut in aceste cazuri: s-i dea asociatia o fartie pentru fiecare caz in parte cu ce s-a intamplat? nu trebuia sa-i comunice presedintelui sau administratorului ca vrea sa recupereze banii de la firma de asigurare si pentru fiecarer caz in parte se facea un proces verbal la fata locului in care se specifice ce s-a intamplat si semnau ce-i prezenti in el? sau cum trebuia procedat, pt ca mai departe firma de asigurari v-a da in judecata Asociatia sa-si recupereze banii, nu?
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:44, 24 Septembrie 2011
Asiguratorul va despagubi pentru apartamentul inundat si se va indrepta impotriva "vinovatului" pentru recuperarea sumei. Daca defectiunea care a cauzat inundatia se afla in "partile comune" (cum ar fi coloana), atunci Asociatia va fi trasa la raspundere; daca defectiunea e la "vecinul de deasupra", societatea ii va cere lui desdaunare. Hartia aceea da "mura-n gura" asiguratorului instrumentul de identificare a "vinovatiei" (fiecare proprietar raspunde de pagubele produse de bunurile lui, de aceea un neamt care nu e asigurat nu-ti imprumuta scara).

Exista polite de asigurare si pentru asociatii de proprietari/locatari, pentru partile comune, nu numai pentru proprietari individuali, astfel incat riscul sa fie transferat unei alte societati de asigurare. Din pacate putine asociatii apeleaza la acest instrument...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)
Recuperare dauna locuinta MirunaAldea MirunaAldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de curand am fost inundata de apartamentul situat deasupra, proprietarul acestuia fiind plecat in concediu. La momentul ... (vezi toată discuția)