avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua,
Sunt divortata legal de 3ani, dar nu am facut partajul din lipsa sumei de bani ce trebuie achitata(aprox.1500 euro),fiind vorba de un apartament.Fostul sot locuieste in acel apartament si refuza sa ne intelegem asupra partajului profitand de faptul ca eu nu dispun de aceasta suma.Stiu ca legal am dreptul sa locuiesc acolo dar el are o concubina.Ce ma sfatuiti sa fac??Noul cod ma afecteza cumva???Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 09:41, 24 Septembrie 2011
Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa stie cum sa procedeze.
Trebuie deschis partajul.
Se pot gasi diverse variante ca sa fie de acord...
Fara bani nu pot face nimic.....si eu nu locuiesc acolo...
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
wildrose12, utilizator
Daca aveti bani de avocat lucrurile pot avea un inceput...
Daca stati asa este cat se poate de rau pt dvs...
Buna seara ,
totul are un inceput ,mai tirziu va fi si mai greu ,incercati poate si o tranzactie in prezenta unui avocat ....poate poate
bafta
Buna ziua!
Va sugerez sa incercati va rezolvati problema partajului prin mediere. Informati-va ce va poate oferi medierea in cazul dumneavoastra, consultati in mediator. Faza de informare si consiliere este gratuita, nu va trebui sa platiti nimic. In plus, daca aveti dificultati financiare, este util de stiut ca, puteti beneficia de restituirea sumelor acordate cu titlu de onorariu mediatorului, potrivit art. 20 din OUG 51/2008.
Daca ajungeti la un acord prin mediere, acesta poate fi depus la instanta de judecata competenta pentru incuviintare, chiar si inaintea termenului de judecata stabilit, iar cel interest poate solicita restituirea taxei judiciare de timbru (3% din valoarea masei partajabile), daca aceasta s-a achitat. Sunati un mediator si stabiliti o intalnire, cu siguranta orice mediator va incerca sa va ajute. Informatii despre mediere si avantajele pe care le ofera aceasta procedura, puteti gasi pe site-urile/blog-urile cu acest profil, precum si pe site-ul Consiliului de mediere www.cmediere.ro.
Va doresc o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire bosincianu bosincianu Buna ziua! Dupa bunicii de pe tata si respectiv dupa tata am intrat in posesia actelor de mostenire pentru o casa si mai multe parcele de teren agricol. Pe ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)
Divort anielles anielles am avut o casa mostenire de la bunici in urma casatoriei...dupa 3 ani de la dobandirea acestei case, m'am casatorit si ne'am mutat intr'un ... (vezi toată discuția)